LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Saturday, May 24, 2014

1.1.2. ...a little history - Senoves Graiku sukuosenu menas

Kirpejo Menas - ...a little history

Senoves graiku ankstyvoji antika. 3 ir 2 tukstantmetyje pries kristu, graikijos centras buvo Kreta veliau Mikenai. Egeju kultura.
Graiku kultura skirstoma i 3 laikotarpis:
1. Archaiko;
2. Klasikos;
3. Helenizmo.
Graikams grozio etalonas ir pasaulio centras buvo zmogus.

Senoves graiku sukuosenos
Antikinis menas ypac suklestejo 5 a.p.m.e. tai vadinosi aukso amzius.

Sukuosenu rusys ir formos
 Sukuosenu darymas senoves graikams buvo satiskas ceremonialas, trunkantis pora valandu. Kiekviena kirpejo darba operacija, gerai atlikdavo kirpejai vergai. Vienas tobulai daze, antras sukuodavo, trecias garbanodavo. Senoves graikijoje plaukams garbanoti buvo naudojami metaliniai laidai (kalamisai).
Graikes sviesindavo plaukus sarminiais preparatais, smulkiai ryziu miltais. Upatingu iskilmiu metu, sukuosenas apibarstydavo aukso milteliais.

Viriskos sukuosenos
Jos pasizymejo liniju ir siluetu paprastumu. Sios sukuosenos primine moteriskas. Ilgas sruogas sugarbanodavo spiraliniais raitiniais arba supindavo i kasas ir apatineje pakausio dalyje sudeliodavo i kuodeli arba aplink galva periosdavo kaspinu.

Moteru sukuosenos
Moteru sukuosenos buvo paprastos. Archikos laipkotarpiu populiarus ivairus kuodeliai apatineje pakausio zonoje. Sukuosenas dengdavo medzega, kartais plaukus paslepdavo po speceliu drobiniu maiseliu, tokia sukuosena buvo vadinama Heteros sukuosenomis. Veliau sukuosenas darydavo is sugarbanuotu plauku. Panaudodavo karkasus, kurie suteikdavo kuodui kugio forma. Graikai galvas puose vainikais.


Graiku papusalai ir kosmetika
Graikai zinojo kosmetikos paslaptys. Jie buvo mokomi ivairiu menu, kosmetikos dalyku, gerai zinojo kuno masaza ir ju reiksme. Gidomasias vonias ir ju reiksme. Ju grodzio etalonas blyski veido ir kuno spalva, todel i veido balinimo recepta itraukdavo gyvsidabrio sulfido.
Graikai puosesi saikingai. Vyrai ant plauku uzsidedavo auksinius vainikus arba auksines Lauro Lapu formu deademas.
Moteru papuosalai buvo ivairesni. Aukso ir sidabro dirbinius uzsidedavo tik iskilmiu ir puotu metu. Mene isitvirtino patosas, sfektu siekimas. Estetinis tobulumas isliko. Tuo zavimasi ir musu dienomis.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Kirpejo Menas - ...a little history

No comments:

Post a Comment