LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Saturday, May 31, 2014

2.3.4. Gydomoji Plauku Prieziura - Sausi ir reti plaukai

GrazuteRoom

Plauku struktura imanoma sustiprinti gydomosiomis priemonemis. Tamtinka tokios medziagos (kalcio junginiai), kurios ne tik nuseda plauku pavirsiuja, bet ir isiskverbia i plauku ragini sluoksniu. Plaukus stiprina ir reikiama dregmes kieki palaiko keratinas, kolagenas ir silko proteinai.
Isdyges plaukas buna sveikas, bet ji nuolat veikia ir alina aplinka: plovimas, dziovinimas, sukavimas, saule, vejas. Ragena, sauganti plaukus, pamazu nusidevi - plaukai praranda zvilgesi, darosi sunkiai susukuojami. Jei nesiimama jokiu priemoniu, lieka plikas vidinis plauku pluostas. Labiausiai tai isryskeja galiukuose - jie suskyla.
Siurkstus, neblizgantys ir sunkiai issukuojami plaukai labai jautrus, nes ju raginis sluoksnis sutrukinejes ir skyletas. Tokiuatveju patartina vartoti gydomasias priemones, kuriose yra riebalu ir atnaujinamuju medziagu, kurios lygina ragini sluoksni - uzdaro zvynelius, ir skysti, kuriama yra silikonu - uzlipna itrukimus, o galiukus aptraukia apsaugine plevele.
galvos oda gali tapti sausa del riebaliniu liauku neveiklumo - jos gamina per mazai riebalu.
Del to kaltas gali buti genetinis polinkis. Patartina daryti galvos masaza, kuris skatina galvos odos kraujotaka, vartoti priemones, kuriose yra stimuliuojanciu zoliu ekstraktu ir lengvu riebalu. Reikia vengti cheminio plauku susukavimo, sviesinimo. Sausus plaukus reikia plauti viena karta per 10 dienu. Jei butina dazniau, tai kas antra karta patartina plauti isplaktu kiausinio tryniu arba duonos minkstimu.

1. Carin
- kauke. Ji skirta visapusiskam plauku gydymui su atnaujinanciomis plaukus prieziuros priemonemis, tokiomis kaip biciu medus, rugiu daigu aliejus ir glicerinas, sios priemones padeda sureguliuoti riebalu ir dregmes balansa. Odai svelnus lanolinas islygina olauku struktura ir suteikia jiems daugiau tamprumo. Kauke tolygiai uztepama ant isplautu plauku, masazuojama (3 min) ir paliekama 10-20 min., paskui isskalaujama. Daroma ne dazniau kaip karta per savaite.

2. Wella
- "Wella" balzamas. Perlamutrinis gydomasis balzamas su medetkomis. Vartojimas: itrinti dregnus plaukus, palaikyti 10 min., masazuojant gerai isskalauti.
- "Intensiv-Kur" kauke. Intensyvios sausu ir pazeistu plauku prieziuros kaukes sudetyje yra maitinamuju keratino hidrolizatu ir silko proteinu, kurie pagerina plauku struktura ir suteikia jiems blizgesio. Virsutinis plauko sluoksnis bus lygesnis, o pats plaukas atgaus naturalu atsparuma. Lanolinas drekina, todel plaukas neisdzius. Kauke tepama ant svariu plauku ir laikoma 5 min., paskui siek tiek plaukus sudrekiname, lengvai pamasazuojame ir isskalaujame.
- "Proteinplus cream" maitinamoji kauke. Joje esantys keratino ir silko proteino hidrolizatai aktyviai veikia ir atnaujina plaukus. Islyginamas galvos odos riebalu ir dregmes balansas. Tepama ant isplautu plauku, palaikoma kelias minutes, isskalaujama.
- gydomoji drekinamoji kauke plauku galiukams. Joje yra specialus plauku prieziuros medziagu kompleksas (lanolino, pantenolio), kolagenu, kurie sujungia sias medziagas plaukuose.
Oboliu vaskas padengia plaukus apsaugine plevele ir taip saugo nuo issausejimo. Plaukai igauna blizgesio, juos lengviau issukuoti. Tepama ant svariu nusausintu plauku galiuku. Laikoma 10 minuciu, paskui niplaunama.

Namie galima pasigaminti tokia kauke:
- sutarkuotas svogunas
- 1 arb. saukstelis medaus
1 valg. saukstas sviesto
Kauke daroma pries plaunant galva

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom

No comments:

Post a Comment