LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Thursday, May 29, 2014

1.5.6. Profesionalus Klientu Aptarnavimas - Paruosiamieji darbai

GrazuteRoom

Kirpejas turi buti savo darbo vietoje ne veliau kaip 15 min. pries darbo pradzia. Per ta laika jis isdelioja isdezinfekuotus irankius ir prietaisus, patikrina, ar nesugede elektros aparatai. Paima svaru skalbiniu komplekta, parfumerija, kosmetika, reikalingus irankius dezinfekuoja pries kiekviena klienta. Vienas svarbiausiu kirpejo uzdaviniu - tureti nuolatinius klientus. Del to kirpyklu patalpos turi buti pavyzdingai svarios ir tvarkingos, turi buti laikomasi darbu saugos, gamybines sanitarijos ir asmens higienos taisykliu, kulturingai eigiamasi, meistriskai atliekamos visos operacijos.
Isdestant irankius butina atsizvelgti i naudojimo daznuma. Dabar kirpejai turi irankiu vezimelius, todel nukrauti darbo vieta visas turimais irankiais nereikia. Arciausiai rekomenduojama laikyti sukas ir zirkles. Visi kiti irankiai ir darbo priemones (pvz., suktukai, voleliai) laikomi atskiruose vezimelio stalciuose. Fenas, kirpimo masinele turi buti patogioje vietoje, tik ju laidai neturi buti nusvire ant zemes. Priesingu atveju jus arba klientas, sesdamas i kede, gali juos uzkabinti ir numesti prietaisus ant grindu.
Kaip butina asmens saugumo priemone kirpykloje turi buti vaistinele su krauja stabdanciomis priemonemis, vata, amoniaku ir t.t. Meistrai privalo tureti gydytoju patvirtinta asmens higienos pazimejima.
Noredamas sukurti jaukios kirpyklos ivaizdi, kirpejas turi rupintis ne tik irankiais, darbo vieta, bet ir savo isvaizda. Kirpejo drabuziai turi buti visada tvarkingi, o jis pats dailiai susisukaves.
Pakvetes klienta, kirpejas darbo kede pasuka taip, kad pastarajam butu patogu i ja atsisesti.
Po to rekomenduojama pasikalbeti su klientu. Pokalbio metu kirpejas issiaiskina kliento pageidavimus, pasiulo pavartyti sukuosenu zurnalus, atlieka plauku analize, pataria. Kalbedamasis kirpejas kaip psichologas suzino, kokia kliento emocine busina - juk nuo jos is dalies priklauso ir galutinis darbo rezultatas.
Pries pradedamas darba, kirpejas kliento kakla apvynioja vienkartine servetele ir apdengia sintetiniu peniuaru. Sitai daryti butina atidziai, kad neprikristu plauku ar ant drabuziu neuztikstu chemikalu. Butina zinoti: jei kirpejas vienokiu ar kitokiu budu sugadina kliento drabuzius, sis turi teise kreiptis i teisma del zalos atliginimo. Jo ieskinys visada bus patenkintas.

Kirpejas turi zinoti, kaip tinkamai pakviesti klienta, tiksliai vykdyti sanitarinius, higieninius reikalavimus, uztikrinti darbo sauga. Jis privalo zinoti, ko pageidauja klientas, ir tiksliai atlikti veido korekcija busima sukuosena.

GrazuteRoom

No comments:

Post a Comment