LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Friday, May 23, 2014

1.1.1. ...a little history - Senoves egiptieciu sukuosenos

Kirpejo Menas - ...a little history
GrazuteRoom

Menas


 Egiptieciu vaistybebuvo skirtoma i ankstyvaja, senaja, viduriniaja ir naujaja karalystes.
 Per visa valstybes gyvavima egiptieciu sukuosenos mazai tesikeite. Pagal to meto paprocius vyrai ir moterys plaukus kirpdavo, skusdavo ir nesiodavo perukus. Egiptieciai pirmieji pradejo juos gaminti. Perukai buvo ivairiu formu: trapecijos, staciakampio, ovalo, salmo.
 Jie buvo daromi is naturaliu plauku. Kad mase butu didesne, pridedavoavies vilnu, silkiniu siulu, virveliu, odos juosteliu. Perukus dazydavo juodai ir rudai. Perukai buvo formojami is daugybe virveliu kasyciu. Juos gausiai terbdavo aromatiniais aliejais. Peruku paskertis bivo netik estetine, jei buvo naudojami kaip apsaugine priemone nuo tiesioginiu saulesspinduliu. Faraonas savo peruka pejuosdavo auksiniu lankeliu su gyvates atvaizdu. tai simbolizuodavo valdzios galibe.

Egiptieciu moteru sukosenos budavo sudetingesnes ir puosnesnes.
Jaunuomene skusdavo plaukus, tik nenesiojo peruku.
Madinga buvo kaireje arba desineje galvos dalyje palikti nenuskusta plauku kuoksta. Jie supindavo i kasytes arba supindavo susukavospalvota juostele.


Egiptieciu papuosalai
Moteris ir vyrai nesiojo omuletus, i plaukus segdavo segtukus, sukas, ant galvos dejo lankelius.
Ypac populiaru budavo geleziniai plauku segtukai, kuriuos papuosdavo vanago, struciu figurelemis. Madingi budavo lankeliai ir diedamos.

Egiptieciu kosmetika
Egiptieciaidaug laiko skyre kosmetinems proceduroms. Naudodavo geros kokybes dazus, kremus, aromatinius aliejus.
Egipte rastas kosmetikos zinynas, kurio autorius Kleopatra.
zinine gausu pudros, dazu, akiu piestuku, plauku dazomuju priemoniu gamybos receptu. Aliejus gamindavo is palmiu, siemenu, migdolu, alyvmedziu ir gyvuliu riebalu.

Kirpejo Menas - Turinys - ...a little history
GrazuteRoom

No comments:

Post a Comment