LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Saturday, May 31, 2014

2.4.2 Dekoratyvine Plauku Prieziura - Fiksuojamosios medziagos


Fiksojamosios medziagos - tai sausas arba slapias lakas, zele, purkskiama zele, kremai sukuosenoms formuoti, vaskas. Fiksuojamosios medziagos vartojamas sausiems plaukams, kad sutvirtintu sukuosena.

Plauku lakas
Purskiamas plauku lakas arba zele tolygiai pasiskirsto ant plauku pavirsiaus smulkiu laseliu pavidalu.  krizmai sugulusius plaukus laseliai sulipina. Laseliams isdziuvus, polimerai (oktilakrilamidai, akrilatai) neleidzia plaukams issidraikyti. Labai stiprios fiksacijos lalako sudetyje yra ypac daug polimeru, todel sukuosena stipriai sutvirtinama. Papildomos medziagos - kolagenas, silikonas ir provitaminas B5 - maitina plaukus ir apsaugo juos nuo mechaninio poveikio. Visuose lakuose yra kvepalu ir propano, butano duju misinio.
Plauku lakas yra:
- naturaliai sutvirtinantis - normaliems plaukams
- stipriai sutvirtinantis - chemiskai susukuotiems, dazytiems, silpniems plaukams.
itin stipriai sutvirtinantis - visu tipu plaukams

Plauku zele
Plauku zele priskiriama kondicionavimo priemonems. Kaip plaukus fiksuojanti medziaga dazniausiai vartojami polimeriniai viniloprolidono dariniai. Kitos budingos sudedamosios dalys: kondicionojancios ir neleidziancios plaukams isielektrinti bei riebalus pasalinincios katijonines medziagos. Katalizatoriai (provitaminas B5) maitina plaukus ir apsaugo juos sukuojant.

Sukuosenos modeliavimo ir blizgesio kremas
Sukuosenos modeliavimo ir blizgesio kremas be alkoholio, su pantenoliu ir ultravioletiniu spinduliu filtru tai naujas budas suteikti forma. Su juo plaukai lengvai modeliuojami, isryskinamos linijos, jie tampa minkstti ir blizgantys. Dregme saugancios medziagos - vaskai ir gliukoliai - suteikia ilgalaiki blizgesio efekta. Kremas vartojamas naturaliai garbanoties ar cheminiu budu susukuotiems plaukams - padaro garbanas tampresnes, neriebina plauku.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

No comments:

Post a Comment