LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Friday, May 30, 2014

2.1.3. Higienine Plauku Prieziura - Plauku prieziura

GrazuteRoom

Plauku struktura priklauso nuo organizmo busenos, tinkamos mitybos, gero poilsio. Pervargimai, stresai, ligos, per mazas aktyvimas - tai priezastys, del kuriu plaukas susilpneja, nustoja augti, pradeda slinkti. Zmogaus plaukai atlieka apsaugine funkcija: palaiko siluma - ziema apsaugo nuo atsalimo, o vasara - nuo perkaitimo, Todel plaukus reikia saugoti. Nepatartina per didelius salcius ar karscius vaikscioti be galvos apdangalo, nes sutrinka galvos odos kraujotaka, normali plauku mityba. Esant normaliai oro temperaturai patartina vaikscioti vienplaukiams, nes plaukams reikia sviesos ir oro.  Plauku augimas daug priklauso nuo musu mitybos. Plaukai - savotiskas musu sveikatos barometras. Jei jie pradeda luzineti, slinkti, reiketu susimastyti, ar organizmas nesisaukia pagalbos tokiu budu.

Plauku grozi ir normaliam augimui ypac reikia triju mikroelementu:
1. Magnio - jo yra grikiose, aviziniuose dribsniuose, baitose pupelese, sokolade, petrazolese
2. Cinko - jo yra selenose, kvieciu daiguose, juodoje duonoje, kakavoje, vistienoje
3. Seleno - jo yra kukuruzuose, mielese, cesnakuose

Kad plaukai butu grazus ir sveiki reikia valgyti daug vaisiu, darzoviu, pieno produktu

Pateikiame "prancuziskaji" plauku grozio recepta:
15g  misko neuzmirstuoliu lapu
15g  kiaulpieniu lapu
15 g kraujazoliu ziedu
Zoleles uzplikome, leiziame nusistoveti, tada perkosiame ir geriame po stikline per diena. Si arbatele ne tik skatina plauku augima, reguliuoja prakaito liauku veikla, sustabdo uzdegiminius procesus, bet ir isvalo veido oda.

Plauku svara - ju prieziuros pagrindas. Nesvarus plaukai atrodo neestetiskai, gali sukelti daugybe rimtu infekciniu ligu. Valyti plaukus galima mechaniskai - sukomis ar sepeciu. Tai patartina daryti pries plovima, nes tada isplauti plaukai lengviau issukuajami, pasalinama dalis dulkiu ir pleiskanu. Sukos ir sepeciai plaunami kaskart, kai trenkama galva, ypac jei plaukai riebus arba pleiskanoti. Kiekvienas seimos narys turi tureti savo sukas.

Kitas plauku valymo budas - cheminis. Tai plauku ir odos plovimas vandeniu ir sampunu. Plaunama du kartus. Pirma karta isplaunama galvos oda, antra - plaukai.
Daznai zmonems kyla klausimas, ar kasdienis plovimas kenkia plaukams. Jei plaukai sveiki, juos drasiai galima trinkti kasdien. Siuolaikiniai sampunai tokie svelnus, kad normalius plaukus tik stiprina. Tyrimai paneige nuomane, kad galvos oda nuo dazno plovimo greiciau riebaluojasi. Jei plaukai labai ilgai arba pazeisti, reiketu svarstyti, ar butina kasdien juos trinkti, nes plovimas, issukavimas - tai didelis sukretimas plaukams, todel jautrus plaukai neturetu jo patirti kasdien.

Kaip plauti...
Vanduo turi buti siltas ir minkstas. Karstu vandeniu trinkti galvos nepatartina, plaukai gali prarasti blizgesi. Vandeni suminkstinti galima ji pavirinus, idejus du saukstelius sodos arba du saukstelius glicerino dviem litrams vandens.
Plaunant galva, butina gerai isskalauti sampuna. Tai daroma svelniai juos kedenant. Jei sampunas blogai isplautas, plaukai tampa matiniai. Isplove sampuna, is plauku lengvai nuspaudziame vandeni i galiukus ir apvyniojame ranksluosti. Idealu, kai plaukai gali isdziuti naturaliai - tai jiems sveikiausia. Deja, tai uzima daug laiko, todel naudojame fenus, o puciamas karstas oras sausina plaukus.

Higieninei plauku prieziurai ivairios firmos siulo gausybe produktu:
1. Carin
- kasdienos gausumo sampunas .......
- kondicionierius ..........
http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/EduteGamesChat/Frame/FraimOut/HairCare.htm- putas................
- d.t.

tema Plauku prieziura, Inga cia gali buti jusu reklama)

2. Wella
- plauku ir kuno sampunas..........
- plauku skistis............
- kondicionierius ..........
- balzamus ..........
-  - d.t.

tema Plauku prieziura, cia gali buti jusu reklama)

Pavyzdys

3. Cutrin
- obeliu ziedu sampunas kasdieniam vartojimui. Jis tinka ir vaiku plaukams. Jame yra obeliu ir liepos ziedu ekstraktu, kurie veikia bakteriologiskai, turi valanciu galvos oda savybiu.
obeliu ziedu kondivionierius - tai lengvas balzamas be alieju sveikiems plaukams. Jame yra obelu ziedu ekstrakto, kuris ramina galvos oda ir panaikina statini kruvi. Jis taip pat turi valomuju savybiu. Gali buti vartojamas kiekviena diena. Vartojimas: lengvai masazuojant itrinti isplautus plaukus, palaikyti 2-3 min., isskauti
- zoleliu kondicionierius normaliems plaukams. Jame yra ramuneliu, berzo zieves, lauko geliu ekstraktu. Del siu komponentu kodicionierius reguliuoja galvos odos kraujo cirkuliacija, apsaugo nuo uzdegimu. Vartojimas: lengvai masazuojant itrinti i isplautus plaukus, palaikyti 2-3 min., isskalauti
- "2 in 1" plauku kondicionierius. Sis balzamas koreguoja plauku pH lygi. Jis taip pat veikia antistatiskai ir suteikia plaukams paslankumo. Jame yra svelniai valanciu komponentu, todel jis tinkamas naudoti vieyoj sampuno tio atveju, kai plaukai nera labai nesvarus. Vaiku plaukus juo galima plauti kasdiena be sampuno. Vartojimas: lengvai masazuojant itrinti balzama i slapius plaukus, palaikyti viena minute, isskalauti.
- Volum pavadinimo balzamo putos normaliems ir sveikiems plaukams. Iselektrina plaukus ir suteikia jiems paslankumo bei blizgesio. Vartojant sias putas plaukus lengva issukuoti

Is viso ant zmogaus galvos yra 50 000 - 200 000 plauku, plauko amzius 2-7 metai. Sveiki plaukai per menesi uzauga apie 1 cm. Per para iskrenta 30-100 plauku. Tai normalus fiziologinis reiskinys. Sveikas plaukas labai stiprus - islaiko apie 50 g. svorio. Norint tureti purius grazius plaukus, reikia skirti jiems demesio. Sveikas gyvenimo budas, sveikas maistas ir bus sveikas, stiprus ne tik jusu kunas, bet ir plaukai.

GrazuteRoom

No comments:

Post a Comment