LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Wednesday, May 28, 2014

1.5.3. Profesionalus Klientu Aptarnavimas - Pretenzijos


Kartais klientas pareiskia savo pretenzijas, nepasitenkinima. Tai abiem pusems - tiek klientui, tiek kirpejui - nemaloni, potencialiai konfliktine situacija. Isidemekite: vienas nepatenkintas klientas papasakos apie jus ir savo draugams, todel elkites taip, kad butu islaikytas kontaktas su klientu.

Kontakta padeda islaikyti vidines nuostatos:
1. Nereikia priimti kritikos kaip asmenines (nukreiptos i jus kaip  i zmogu), nes kyla pavojus isivelti i asmenini konflikta, kuri sunku valdyti, islaikant savo emocine pusiausvyra.
2. Pripazinkite, kad klientas turi teise pareiksti nepasitenkinima, pretenzijas, o jus - teise issakyti savo pozicija, paaiskinti, kaip vertinate padeti, jei tai yra reikalinga.

Elgesys, kuris didina kliento nepasitenkinima, sukelia konflikta:
1. Nesutikimas su kliento issakyta pretenzija ("Jusu pretenzijos neturi pagrindo. As nieko bloga nepadariau" ir pan.)
2. Kliento puolimas ("Jus pats to prasete. Prasome manes nemokyti. As geriau uz Jus ismanau savo darba" ir pan.)
3. Ignoravimas ("Viskas yra puiku. Kuo jus nepatenkintas? Manes laukia kiti Klientai" ir pan.)

Kaip elgtis, kai klientas pareiskia pretenzijas
Jei klientas, kuris pareiskia pretenzija, daro Jums paslauga - tik zinodami, ka padarete netinkamai, galite istaisyti savo klaidas ir pasistengti ju nekartoti, pagerinti klientu aptarnavimo kokybe, sukurti teigiama grozio salono ivaizdi klientu samoneje.
3. Pretenzijos konkretizavimas.
Pretenziju srautas daznai gali buti nekonkretus. Jei norite padeti klientui, reikia zinoti, kuo jis nepatenkintas. Todel turite pasitikslinti, kuo klintas nepatenkintas.
4. Klientas, reiskiantis pretenzijas, daznai turi norimo, ji patenkinancio sprendimo varianta. Jums tereikia issiaiskinti, paklausti klienta, ko jis noretu, pageidautu, koks yra ji tenkinantis sprendimas
5. Sprendimo igyvendinimo aptarimas

No comments:

Post a Comment