LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Sunday, May 25, 2014

1.2.1. Kirpykla - Darbo objektas

Kirpejo Menas - Kirpykla
GrazuteRoom

Kirpykla, grozio salonas
Kirpyklas pagal irengima teikiancioms paslaugu kieki ir dirbanciu paslaugu kirpeju kompetencija, galima butu skirstoma i kirpyklas ir grozio salonus.
Kirpykla-pastataskuriame yra butinos patalpos klientams priimti, aptarnauti. Kirpeju, kosmetikos irankiu ir kitu daiktu patalpos. Pagalbines patalpos.
Visos patalpos turi buti irengtos pagal techninius, sanitarinius ir higieninius reikalavimus.
Pastaruoju metu kosmetikos pasirinkimas labai didelis. Taciau butina atminti kad nevisa kosmetika galima vartoti. Perkant reikia pasiteirauti ar turi leidima realizuoti, dokumenta, kad sia kosmetika galima vartoti. Tuo tikslu butina vadovautis Lietuvos Respublikos H.N. 62-1996 reikalavimais. Lietuvos higienos centro leidimu ir standartizacijos tarnybos prie L.R. ekonomikos ministerijos nutarimu nr. 53-89 patvirtintu sarasu.

Kirpyklos patalpos
Kirpyklos skirstomos i viru, moteru ir bendras.
moteru kirpyklose gali buti irengtos kosmetikos, pedikiuro ir manikiuro kabinetas. Kirpyklas geriausiai rengti specialiuose pastatuose. Pastatu rusiuose gali buti tik pagalbines patalpos. Sanitarine inpekcija draudzia rengti kirpyklas pastatu pirmajame aukste, kur nera atskiro jejimo. Kirpyklas gali atidaryti tik eksperui leidus.

1. Pirmai grupei priklauso tos [atalpos kuriose aptarnaujami lankytojai. Tai darbo salonai, plauku dazymo ir plovimo kambarys. Manikiuro, pedikiuro, kosmetikos kabinetas. Patalpose kur aptarnaujami klientai uzima apie 50-60 %% kirpyklos ploto. Sias patalpas reiketu dazyti sviesiomis spalvomis. Grrindu pavorsius turi buti lygus, kad lengvai butu valyti, dezinfekuoti.

2. Antrai grupei priklauso patalpos lankytojams priimti. Laukiamieji, preskambariai ir drabuzine uzima apie 20% kirpyklos ploto. Laukiamajame turi buti patogus baldai. Iskabintos kliento aptarnavimo taisykles, plakatai su sukuosenu pavyzdziais. Ant staliuko isdelioti nayji laikrasciai, zurnalai su madingomis sukuosenomis.

3. Treciai grupei priklauso visi kirpyklos sandeliai. Juose laikomos parfumerijos, kosmetikos priemones ir kitos darbui reikalingos medziagos. Sandeliai irengti rusiuose ar pusrusiuose.
Svarus ir nesvarus skalbiniai laikomi atskirai. Svarus lenynose, nesvarus dezese su dangciu.

4. Ketvirtai grupei priklauso aptarnaujancio personalo patalpos. Tai kambariai idividualioms spintoms, kur darbuotojas laiko savo drabuzius, preparatus, irankius bei prietaisus (poilsio kampelis)

http://korenevskiylt.blogspot.lt/2014/09/grozio-salono-verslo-planas-turinys.html

Kirpejo Menas - Kirpykla
GrazuteRoom

No comments:

Post a Comment