LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Sunday, May 25, 2014

1.2.2. Kirpykla - Kirpyklos baldai, sienu ir grindu apdaila

Kirpejo Menas - Kirpykla

Aplinkos fyzines savybes oras, temperatura, apsvietimas, spalvos, akustika ir t.t..Specialistai gamybines patalpas pataria dazyti sviesiomis spalvomis - balta, sviesiai zalia, rausva ir t.t., labai svarbu ir fonas ant kurio isdestyti prietaisai. Ant tamsaus fono prietaisus sunkiau atskirti. Todel stalo pavirsius turi buti sviesus. Grindys turi buti lygios, kad butu galima lengviau valyti ir dezinfekuoti. Sienos turi buti tokiais dazais, kad butu galima lengvai valyti dulkes ir kitas kenksmingas medziagas.
Butini ir augalai. Jie slopina triuksma darbo salone, grynina ora. Is patalpu sugeria anglies dioksida ir isskiria deguoni. Taciau augalai nevisada auga. Tokiais atvejais butinas oro kondicionierius ir galima puosti dirtiniais augalais.

Sanitarinis, techninis kirpyklu irengimas
saltas ir karstas vanduo. Kirpyklos patalpose turi buti +18 - +20 C., centrinis centrinis sildymas. Dziovinimo patalpose temperatura turi buti +22 C.. Kanalizacija.

Apsvietimas
Apsvietimas labai svarbu darbo nasumui ir kokybes. Sviesa turi buti gana stipri, bet issklaidyta. Kirpyklos darbo salona reikia apsviesti kuo vienodziau. Geriausiai naturalus apsvietimas. Pagal sanitarines normas kirpyklos darbo salono langu plotas turi buti nemazesnis kaip penktadalis patalpos ploto. Sviestuvo lempos turi buti gana stiprios. Be bendro, naturalaus ir dirbtinio apsvietimo turi buti irengtas ir vietinis kiekvienos darbo vietos apsvietimas. Paprastai naudojami sieniniai sviestuvai kurie itamsomi 180-200 cm atstumu nuo grindu.

Ventiliacija
Didelia reiksme normaliam kirpyklos darbui tiri ventiliacija. Kadangi i ora isiskiria dregmes, o naudojant preparatus daug duju. Kiekvienije kirpykloje kurioje yra daugiau nei trys darbo vietos, reikia irengti tiekiama ventikiacija/.
Irengiant ir eksplotuojant grozio salonus butina vadovautis L.R. higienos ir zmoniu saugos darbe istatymu, darbovieciu irengimo bendrais nuostatais.


Reikalavimai kirpyklu patalpoms ir ju prieziura
Laikytis siu taisykliu visu kirpyklu ir kosmetikos kabineto darbuotojams, nesvarbu koks ju pavaldumas. Taip pat privatiems grozio salonams.
Higienos tarnybai leidu, kirpykla gali buti irengta pirmame pastato aukste. Irengus atskira jejima, irengus garso izoliacija ir ventiliacija. Lubos ir sienos tinkuotos. Sienos ir grindys turi buti isdazytos dazais atspariais vandebiui ir panaudota kita lengvai valoma medzega. Baldai turi buti is gerai valomos ir dezinfekuojamos medziagos.

http://korenevskiylt.blogspot.lt/2014/09/grozio-salono-verslo-planas-turinys.html

Kirpejo Menas - Kirpykla

1 comment:

  1. labai svarbu bendras vaizdas, kad būtų erdvu, jauku ir švaru. ir be abejonės gera temperatūra, nei per šalta, nei per karšta. tą puikiai padeda sureaguliuoti kondicionieriai iš sanleja.lt

    ReplyDelete