LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Tuesday, June 24, 2014

7.4 Kirpejo Menas - Dazymas - Dazu grupes

Kirpejo Menas - Dazymas

Pagal siuolaikine plauku dazymo technologija dazai i grupes nebeskirstomi, taciau kad moksleiviams buti aiskiau, siame vadoveluje dazus suskirstysime.

I grupe (sviesinamieji): visos sviesinamosios medziagos. Sios grupes dazai: "Blandoran-special", "Platifiz", "Efassor" ir t.t..
Sie preparatai plauka nusviesina ir isblukina jo pigmenta melanina, geriausiai ir lengviausiai nusviesina ir nublukina sviesius plaukus. Sie dazai pagaminti cheminiu budu.
II grupe (oksidaciniai):sintetiniai dazai. Dazant plaukus, jie chemiskai sureaguoja su plauku keratinu, del to sios grupes dazai vadinami chemiskai aktyviais. Sie dazai yra oksidaciniai, nes jie dazo plaukus tik sumaisyti su vandenilio peroksidu. Siai grupei priklauso dazai, pagaminti is parafenilendiamino, aminofenolio, rezorcino ir t.t.. Jie yra skysti ir pastos pavidalo. Sie preparatai daznai naudojami ziliems plaukams dazyti, pavyzdziui "Cutrin", "Londacolor", "Preference", ir t.t..
III grupe (tonuojamieji): visi dazomieji sampunai, balzamai, putos, losjonai ir t.t.. Jie dar vadinami fiziniais dazais, nes veikia tik plauku pavirsiu ir nesudaro chemines reakcijos su keratinu. Sie dazai yra chemiskai neaktyvus. Siais dazais dazoma, norint suteikti neryskius atspalvius (niuansus), bet neimanima nudazyti zilu plauku. Dazomi plaukai turi buti isplauti ir naturaliai padziovinti. Spalvos patvarumas priklauso nuo plauko bukles ir strukturos: kuo plaukai poringesni, tuo greciau ir geriau dazu dalelytes isiskverbia i ju vidu ir del to spalva esti patvaresne. Isteptus dazais plaukus butina garai issukuoti.
IV grupe (augaliniai): visi augalines kilmes dazai (chna, basma ir t.t.). Siais dazais plaukus dazome apie 2,5 val.. Jais nudazytu plauku negalima sukuoti saltuoju ir karstuoju budais, nes kaitinant dziovintuvu arba garbanojimo karstomis znyplemis plauku spalva pasikeicia. Chna turi rauginiu medziagu, kurios teigiamai veikia plaukus, juos stiprina ir suteikia sveika, grazu blizgesi. Dazant cgna galima isgauti ivairius atspalvius - nuo rausvu iki tamsiai kastoniniu, taciau reikia atsiminti, kad dazydami vien tik chna nagausime naturalios plauku spalvos. Kuo plaukai sviesesni, tuo maziau jiems reikia laiko nudazyti. Juodu plauku sie dazai nadazo. Viena basma be cgna plaukai nedazomi, net nuo jos plaukai pasidaro zalsvai melyni. Kartu su chna basma plaukus nudazo naturalia plauku spalva. Sie dazai taip pat dazo plauko pavirsiu, plaukui nekenkia. Jie panasus i III gr. dazus.

http://korenevskiylt.blogspot.lt/2015/09/hairstyles.html

Kirpejo Menas - Dazymas

No comments:

Post a Comment