LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Wednesday, June 18, 2014

5.5 Kirpejo Menas - Plauku susukavimas fenu

Kirpejo Menas - Susukavimas

Tai vienas is saltojo susukavimo budu. Sis darbas reikalauja meistro kruopstumo ir atidumo, priesingu atveju vienoj purios ir lengvos sukuosenos bus beforme, duobeta plauku mase.

Darbui reikalingi ir sepeciai. Labiausiai paplite staciakampiai ir apvalus. Pastarieji buna ivairaus skersmens. Meistrui rekomenduojama tureti ir mazo skersmens apvalu sepeti (juo tarsi atkartojamas darbas su suktukais). Klaidinga butu manyti, kad be sepecio negalima susukuoti fenu: siuolaikines sukuosenos daromos tik fenu ir rankomis. Toks budas tinkamiausias trumpiems plaukams. Ilgi plaukai sukuojami fenu su specialiu antgaliu - difuzoriumi. Sis feno antgalis ne tik dziovina plaukus, juos pakeldamas nuo pasakniu, bet ir suteikia lengvas garbanas tiesiems plaukams. Fena su difuzoriumi patogu naudoti, kai plaukai chemiskai arba naturaliai garbanoti. Tada plauku sruogos igaus taisyklingu formu garbaneles.

Darbas su staciakampiu sepeciu.
Kad sukuosena fenu pavyktu:
1. Plaukai turi tureti atitinkama forma (atliktas modelinis kirpimas)
2. Plaukai turi buti ka tik isplauti.
3. Butina naudoti plauku standinamasias priemones.
Yra dar keletas salygu, nepriklausomu nuo meistro: prisiminkite saltojo susukavimo kokybes priklausomybe nuo klimato salygu, plauku strukturos.
Nuo kurios galvos dalies pradeti darba? Tikslaus nurodymo nera, taciau reikia ziureti, kokio kirpimo pagrindu dirbsite. Jeigu tai trumpas kirpimas, siulome pradeti darba nuo virsutines pakausio dalies. O jei vidutinio ilgio plauku kirpimas, dziovinti bus patogiau nuo zemutines pakausio dalies.
Kurioje rankoje laikomas sepetys, o kurioje - fenas? Jums butina islavinti abi rankas dirbti su sepeciu.
Kaip tesingai uzkabinti sepeciu plaukus?  Sepecio sereliai pakreipiami zemyn ir suleisziami i plauku sruoga ties jos pasaknimis. Tada sepetys su uzkibusiais plaukais svelniai pakeliamas truputi i virsu ir patraukimas i save. Oro srove is feno turi eiti lygiagreiciai odai. Nesilaikant sios taisykles, galima galvos oda nudeginti. Toliau sepetys traukiamas plauku galu link. Dirbant su staciakampiu sepeciu reikia stengtis, kad ant plauku sruogos neliktu skersu juostu (taip buna, kai karsto oro srove per ilgai pucia i ta pacia sruogos dali).
Sukuojant fenu vienur plaukus reikia iskelti daugiau, kitur maziau. Tai priklauso nuo kirpimo ir kliento galvos formos.
Taciau sukuosenoms keliamas bendras reikalavimas: labiausiai turi buti isryskinama virsutine pakausio dalis. Tose vietose galima taikyti karsto ir salto oro sroviu kaita.


Pastaruoju atveju pradeti darba patogiau nuo zemutines pakausio dalies. I is apacios atskirta plauku sruoga ivedamas apvalus sepetys, plaukai apsukami apie sepeti ir dziovinami. Butina stebeti kad uzsukami plaukai butu tolygiai istempti apie sepeti. Toliau sepetys sukamas apie savo asi - siai operacijai reikia lavinti rankas (kaire ir desine). Pagal norima sukuosenos forma sruogas ir apvaliu sepeciu galima istempti ivairiais kampais. Pavyzdziui, zemutineje pakausio dalyje sruoga tempiate ta pacia kryptimi, o kildami aukstyn, ypac virsutineje pakausio dalyje, sruoga dziovinate laikydami vertikaliai galvai.
Dar butina zinoti, kad sukuojant fenu plauku sruogas galima uzsukti ant suktuku. Tai daroma taip: plauku sruogas dziovinamos nuo virsutines pakausio dalies apvaliais sepeciais. Isdziuvusi sruoga is karto bus uzsukama ant suktuko (geriausia su sereliais), toliau dziovinama kita sruoga ir taip pat uzsukama.
Susukavas fenu dar galima pritaikyti ir karsta susukavima znyplemis. Sis derinys daznai naudojamas darant trumpu plauku sukuosenas.

5.5.1.  Bangu darymas fenu...

http://korenevskiylt.blogspot.lt/2015/09/hairstyles.html

Kirpejo Menas - Susukavimas

No comments:

Post a Comment