LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Tuesday, June 24, 2014

7.8 Kirpejo Menas - Dazymas - Plauku dazymas augaliniais (naturaliais) dazais

Kirpejo Menas - Dazymas

Kirpyklose is augaliniu dazu daugiausiai naudojama Chna ir Basma. Tai naturalus dazai. Dazomasios madziagos susikaupia augalo stibuose, lapuose ir zieduose ir isdziovinti bei sugrusti i miltelius sie augalai paruosiami kaip dazai. Situ dazu tevyne Azija. Pagrindiniai tiekejai - Iranas, Indija, Turkija ir kt. salys.


Dazymas siais dazais trunka net 2,5 val., nudazius negalima daryti nei saltoju, nei karstojo plauku susukavimu, nes nuo kaitinimo dziovintuvu ar garbanojimo karstomis znyplemis pasikeicia plauku spalva. Bet vis delto sie dazai daznai pasirenkami, nes jie stiprina plaukus ir suteikia jiems sveika ir grazu blizgesi. Nuolat dazomi, chna plaukai greiciau auga ir neslenka. Viena basma be chna plaukai nedazomi, nes nuo jos plaukai tampa zalsvai melyni. Kartu naudojant chna ir basma, plaukai nudazomi naturalia spalva. Siais dazais galima isgauti ivairu atspalviu - nuo rausvo iki tamsiai kastoninio.
Pries dazyma plaukus reikia isplauti, nes riebalai, kiti nesvarumai mazina augaliniu dazu poveiki. Plaukams dazyti reikia tureti emaliuota ar porcelianini dubeneli, dubeneli karstam vandeniui, stikline arba medine lazdele koselei maisyti ir gumuleliams trinti, plokscia teptuka plaukams dazais istepti.

Chna paruosimas
 milteliai is paketo (25 g) ispilami i inda ir mentele sutrinami gumuteliai, tada i dazus pilama 80 C grad. karstumo vandens, kol mase pasidaro pastos pavidalo. Reikia atsiminti, kad, dazus uztepus ant plauku, greitai isgaruoja vanduo, ir jei chna kosele bus labai tirsta, tai isgaravus vandeniui dazai suterstes ir gali nenudazyti plauku.

Basmos paruosimas
Milteliai uzpilami 80-90 C grad. karstumo vandeniu. Basmos kosele turi buti skystesne uz chna kosele, nes ji daug labiau tirsteja. Dubenelis su tirstais dazais pastatomas ant ugnies ir nuolat maisant, kaitinamas, kol uzvirs.

Chna ir Basmos misinio paruosimas
dazu misiniui pagaminti reikia tureti svarstykles, galima naudoti ir matavimo cilindra, darant prielaida, kad chna ir basmos lyginamasis svoris yra vienodas. Pasverta chna ir basma supilama i inda ir gerai ismaisoma, po to ipilama 80 C grad karstumo vandens. Misini uzpilti karstesniu vandeniu nepatariama, nes susilpnes dazomosios savybes. Kai susidaro vienalyte kosele, ji atvesinama iki 40-50 C grad. ir uztepama ant plauku.

Norint nudazyti zilus plaukus,  reikia dazyti chna ir basma kartu. Kirpyklose plaukai dazomi dviem budais: atskirai ir kartu. Dazant plaukus chna ir basma atskirai plaukai tepami du kartus - is pradziu chna, po to basma.
Pries dazant isplovus galva negalima plauku perdziovinti, nes sukieteja isorinis ju sluoksnis ir del to dazu dalelytes negali greitai iskverbti i vidu. plaukai dazomi pagal dazymo schema, pradedant nuo pakausio ir baigiant virsugalviu.

Plauku dazymas chna
dazus reikia kuo greiciau uztepti ant plauku, kol mase neatveso. Kuo aukstesne yra chna koseles temperatura, tuo greiciau plaukai nudazomi. Kad dazai neatvestu, dubeneli reikia istatyti i kita inda su karstu vandeniu ir tepti ant plauku.

Plauku dazymas chna ir basma
Pirmiausia plaukai istepami chna, po to - basma. Zilus plaukus reikia labai gerai istepti chna. Istepus uzdedama sildymo kepurele. Pasildoma. Pasibaigus dazymo laikui, plaukai perplaunami siltu vandeniu, sausai issluostomi ranksluosciu, tada ruosiama basma. Istepus basma sildymo kepureles nereikia. Pasibaigus dazymo laikui, plaukai isplaunami siltu vandeniu. Reikia atsiminti, kad plaukai tamseja ir po dazymo. Jeigu nudazete per tamsiai, galva reikia isplauti sampunu - tada plaukai pasvieseja.  Dar galima paskalauti citrinos sultimis ar citrinos rugsties tirpalu (tirpala palaikyti 5-10 min.)

Kartais plaukai notolygiai nusidazo todel, kad plauku struktura nevienoda. Daugiausia pazeidziami plaukai plauku galuose. Tada dazus reikia tepti pirmiausia ant sveiku plauku, o paskui praskiedus vandeniu, ant pazeistu vietu. Po cheminio sugarbanojimo galima dazyti praejus 2 men., o kad basma geriau veiktu ir ilgiau laikytu, i dazus reikia ilasinti keleta lasu amoniako. Tai daroma tada, kai basma yra nesviezia ir jos dazomosios savybes silpnesnes. Norint nudazyti juodus plaukus, uztenka juos pasviesinti vandenilio peroksidu ir tada dazyti.

http://korenevskiylt.blogspot.lt/2015/09/hairstyles.html

Kirpejo Menas - Dazymas

No comments:

Post a Comment