LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Friday, June 20, 2014

5.9.3. Raitiniu sukimas - Raitiniu darymo technologija

GrazuteRoom
Kirpejo Menas - Raitiniu sukimas

Geriausia plaukus sukti ant znypliu statmenai ju sukimo asiai, tada susuktu sruogu vija bus standi, taciau plaukus ne visada galima taip sukti. Sukant trumpus plaukus znyplemis i virsu ar i apacia, ne visada pavyksta sruogas susukti ant znypliu statmenai i ju sukimo asiai. Sukant paprastai, truputi nukrypstama i sona, ir plaukai tarytum susisuka spirale. Reikia sukti taip, kad atstumas tarp kiekvienos spirales vijos butu kuo mazesnis, todel ilgesnius plaukus reikia sukti spirale.
Sukant plaukus raitiniais, sruoga prie pasakniu turi buti ne storesne kaip 4 cm, kad vienodai isiltu. Taciau ji neturi buti pernelyg plona (plonesne kaip 1 cm). Reikia atsizvelgti ir i sruogos ilgi. Kuo ji ilgesne, tuo storesnis plauku sluoksnis uzsukamas ant znypliu. Todel reikia moketi reguliuoti sruogos ilgi ir stori, atsizvelgiant i plauku ilgi. Kuo ilgesni sukami plaukai, tuo plonesne sruoga turi buti.
Rekomenduojamas sruogos ilgio ir storio santykis:

Plauku ilgis Znyplemis suspaustos plauku sruogos storis
10 cm iki 4 mm
15 cm iki 3 mm
20 cm iki 2 mm
25 cm ir daugiau 1 mm

Pries pradedant sukuoti plaukus karstuoju budu, reikia paruosti reikalingus irankius.
Pirmiausia isplaunama galva, kad butu pasalinti nesvarumai. Svarbiausia, kad plaukai suminkstetu - tada lengviau formuoti sukuosena.
Pries sukant plaukus raitiniais, reikia zinoti, kokia tvarka jie bus destomi. Tai priklauso nuo busimos sukuosenos ir plauku ilgio. Jei plaukai ilgi, pirmiausia atskiriama sruoga smilkinio zonojear pakausio apatineje zonoje. Virsutiniai plaukai susegami. Sruoga turi buti atskiriama toje vietoje, kur reikia, neistempiant plauku is kitur. Kuo plaukai storesni, tuo sruogele siauresne, plonesne ir atvirksciai.
Atskyrus reikiamo storio sruogele, desine ranka paimamos iki reikiamos temperaturos ikaitintos znyples, o kaire sukama atskirta plauku sruogele. Jei raitiniai sukami i apacia, znyples paverciamos voleliu zemyn ir grioveliu aukstyn ir taip prikisamos prie sruogos pasakniu. Sruoga suimama znyplemis toje vietoje, kur norima susukti raitini, ar 1-1,5 cm auksciau. Plaukus suemus, znyples pertraukiamos per sruoga. Karstos znyples islygina plaukus, juos susildo ir jie tampa paslankesni. Paprastai znyples nuo tos vietos, kur sueme plaukus, siek tiek atitraukiamos ir is kartyo sukamas raitinys. Uzsukant labai svarbu neuzlauzti galiaku. Teisingai uzsukus, formuojamas raitinys (atsizvelgiant i norima sukuosena).

Gali buti uzsukama dviem budais:
1. spirale
2. sluoksnis po sluoksnio - vija uzsukama viena ant kitos.

Kad raitinys neissileistu, ji reikia prisegti segtuku. Neprisegtas raitinys nuo savo svorio issileis. Ji pritvirtinus, galima pradeti sukti kita raitini. Sukant reikia ziureti, kad visi eiles raitiniai butu vienoje linijoje, simetriski. Taciau, atsizvelgiant i sukuosenos forma, raitinius galima isdestyti ivairiai.
Raitiniai i virsu sukami panasiai kaip i apacia. Svarbiausias skirtumas tas, kad, suimant sruoga, znypliu griovelis laikomas nukreiptas i apacia, o volelis i virsu.
Paprastai spirale daugiausia sukami nuleisti ar banguoti raitiniai, nes jiems reikia gana ilgu (20-35 cm) plauku. Kad nuleisti raitiniai guletu vertikaliai, patariamaznyples laikyti vertikaliai, nors vertikalius raitinius galima susukti ir horizontaliai laikomomis znyplemis. Tokiu budu sukami ilgi plaukai - raitiniai leidziasi spirale ir graziai atrodo.

http://korenevskiylt.blogspot.lt/2015/09/hairstyles.html

GrazuteRoom
Kirpejo Menas - Raitiniu sukimas

No comments:

Post a Comment