LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Thursday, June 19, 2014

5.8 Kirpejo Menas - Susukavimas bangomis znyplemis

Kirpejo Menas - Susukavimas

Sukuojant plaukus bangomis, znyples sukamos dviem budais - nuo saves ir i save.
Sis budas tinkamiausias darant aukstas sukuosenas, kuriu bangos ketera eina visu plauku augimo krastu. Darant takias sukuosenas, visi plaukai sukuojami i virsu virsugalvio arba pakausio link. Plaukai sukami nuo augimo krasto po truputi i virsu: viena puse plauku sukama nuo saves, o kita - i save.



Nuosaves sukami pakausio ir galvos sonu plaukai, taciau sukuosena galima padaryti ir sukant plaukus i save. Siuo budu darant sukuosena, klientas turi tvirtai laikyti galva.
Sukant plaukus raitiniais, svarbiausia darba atlieka desine ranka, kuri laiko znyples, o kaire ranka - tik pagalbininke.
Sukuojant plaukus bangomis, abi rankos vienodai svarbios: kaire ranka meistras laiko sukas, o desine - znyples, ir, sukuodamas plaukus bangomis, abu irankius naudoja kartu.
Sukos kaire ranka paimamos taip, kad nugarele remtusi i delna. Nykstys ir mazasis pirstas laiko sukas is vienos puses, o kiti pirstai - is kitos. Kreipdamas suku dantis i save, meistras nyksti traukia nugareles link, o kreipdamas dantis i priesinga puse, nyksti traukia prie sukudantu galu. Siuos parstu ir suku judesius reikia igusti daryti, nes taip sukama plauku sruoga tinkamai suimama.
Pries pradedant sukuoti bangomis, reikia ismokti plaukus suimti sukomis. Plauku sruoga paruosiama ir persukuojama, sukos paimamos kaire ranka. Kaires rankos nyksti traukiant dantu link, sukos pakreipiamos nuo saves ir prikisamos prie plauku sruogos pasakniu. Taip laikomu suku dantys ikisami i plaukus, bet ne iki galo.
Norimai sruogai plauku suimti nykstys greitu judesiu patraukiamas suku nugareles link ir taip sukos pakreipiamos i save. Kreipiant sukas kartu siek tiek apie vertikalia asi i bet kuria puse pakreipiama ir kaire ranka - taip suku dantys tampa lygiagretus plauku sruogai. Ant taip pakreiptu suku dantu esantys plaukai nuo ju nenuslysta, keliant sruoga prie znypliu.
Plauku sruoga znyplemis suimama taip: anksciau aprasytais veiksmais sukomis suimama plauku sruoga ir lengvai pakeliama tiek, kad ja suimtu znyples (2-3 cm). Sukomis suimami plaukai kaskart suspaudziami ir znyplemis. Taip suderinami kaires ir desines rankos judesiai.
Kaire ranka sukomis pakeliama plauku sruoga, prie jos priartinamos znyples, kurios laikomos grioveliu i save, o veleneliu - i sruogos pasaknes. Znypliu rankeneles delne laikomos horizontaliai. Znyples prie plauku sruogos priartinamos per 1,5-2 cm nuo suku, prilaikanciu pakelta sruoga. Prie sruogos priartinamos znyples truputi sasukamos i save, kad virsutinis griovelio krastas butu truputi auksciau velenelio.
Paskui znyples praskeciamos ir, desine ranka jas stumiant i kaire, ikisamos i plaukus taip, kad sie patektu tarp griovelio ir velenelio. Po to plauku sruoga znyplemis suspaudziama. Sruoga suspaudus znyplemis, atliekami penki labai svarbus veiksmai: keturi - znyplemis, o vienas - sukomis.
Lengvai suspaudus plauku sruoga 1,5-2 cm nuo suku, znyplemis ji prilenkiama prie suku. Kartu znyples pasukamos grioveliu i save, o veleneliu - i sruogos pasaknes. Znyples nustojamos sukti, kai prisiliecia prie suku. Znyples sukant ir jomis lenkiant sruoga, vis stipriau spaudziamos rankeneles. Baigiant sukti, rankeneles visai suspaudziamos. Taip atliekami trys veiksmai. Ketvirtas veiksmas - znypliu traukimas i desine, lygiagreciai ju sukimo asiai. Taip atliekami trys veiksmai. Ketvirtas veiksmas - znypliu traukimas i desine, lygiagreciai ju sukimo asiai. Taip atliekami trys veiksmai. Ketvirtas veiksmas - znypliu traukimas i desine, lygiagreciai ju sukimo asiai. Tai atliekama lenkiant sruoga znyplemis, ja sukant ir stipriau spaudziant. Sie judesiai turi buti slenkamieji.
Taigi znyplemis atliekamas judesys sudarytas is dvieju slenkamuju vienas kitam statmenu judesiu:
- patraukimo i desine lygiagreciai znypliu sukimo asiai
- sruogos islenkimo statmenai znypliu sukimo asiai.

Schemiskai pavaizduotas znyplemis atliekamas judesys atrodytu kaip lankas, kuris prasideda toje vietoje, kurioje plaukus suima znyples, ir baigiasi toje vietoje, kurioje znyples paliecia sukas.
Znyples traukiamos i desine lygiagreciai ju slinkimo asiai, o sukos - i kaire, taip pat lygiagreciai znypliu sukimo asiai, tik i priesinga pase. Dalis plauku sruogos, znyplemis traukiama i desine, tuo pat metu sukomis traukiama i kaire, ir taip plauku sruogos kryptis praktiskai nesikeicia.
Tokiais i priesingas puses nukreiptais znypliu ir suku judesiais padaroma bangos ketera .


Sukuojant reikia ziureti, kad bangos ketera nesusijauktu su bangos vidurio islenkimu. Ketera yra dvieju bangu riba, o bangos vidurine dalis - tai tartum nematoma bangos linija, einanti toje vietoje, nuo kurios i abi puses keiciasi plauku kryptis. Ketera susidaro tuo momentu, kai znyples prispaudziamos prie suku. Toje vietoje, kur susidaro ketera, staigiai keigiasi plauku kryptis. Gaunama lygi bangos ketera.
Ketera yra svarbus sukuosenos elementas. Mokantis suimti plauku sruoga sukomis ir znyplemis, reikia ziureti, kad ketera eitu viena sruogos linija.

http://korenevskiylt.blogspot.lt/2015/09/hairstyles.html

Kirpejo Menas - Susukavimas

No comments:

Post a Comment