LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Thursday, June 19, 2014

5.7 Kirpejo Menas - Karstasis plauku susukavimas

Kirpejo Menas - Susukavimas

Svarbiausia plauku grazinimo priemone yra ju susukavimas. Net sveiki ir grazus plaukai puosia tik tada, kai jie tinkamai susukuoti. Kartais plaukai turi igimta savybe naturaliai garbanotis. Tuomet pakanka keliu judesiu sukomis ar sepeciu, kad sukuosena butu naturaliai grazi.
Jeigu plaukai nelinke naturaliai banguoti (o dazniausiai taip ir buna), galima jiems "padeti". Plauku garbanojimas yra vienas populiariausiu susukavimo budu.
Pats seniausias plauku garbanojimo budas - sukavimas znyplemis. Ikaitintomis znyplemis susukti plaukai graziai banguojasi, sukasi. Anksciau znyples budavo kaitinamos virs dujines virykles liepsnos arba spiritines lempos. Karstaji plauku susukavimo znyplemis buda isrado ir pritaike 1871 m. prancuzu kirpejas Marselis. Ir siandien jo vardu vadinamos znyples, skirtos plaukams sugarbanoti karstuoju budu.
Naujas plauku susukavimo metodas buvo tiesiog "moteru sukuosenu meno revoliucija". Jau XIX a. pabaigoje didziausiuose Europos miestuose kirpejai plaukus pradejo sukti Marselio znyplemis. Tobulindami savo profesini meistriskuma, vis geriau ivaldydami nauja priemone, kirpejai kaskart sukurdavo vis grazesnes ir patvaresnes sukuosenas. Buvo isitikinta, kad Marselio znyplemis galima padaryti bet kokia sukuosena, todel tuo metu karstasis plauku sugarbanojimas tapo labai populiarus.
Dabartiniu metu plaukams sukti yra daugybe priemoniu, taciau znyples tebera labai reikalingas kirpejo irankis. Karstasis plauku susukavimas tarsi atgime. Istobulintomis elektrinemis znyplemis galimo sukurti labai madingas sukuosenas.


http://korenevskiylt.blogspot.lt/2015/09/hairstyles.html

Kirpejo Menas - Susukavimas

No comments:

Post a Comment