LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Friday, July 11, 2014

9.6.3. Modeliniu sukuosenu klasifikacija - Pagal paskerti


1. Dienines - tai paprastos, laisvos, lengvos, svelnios (minkstos) sukuosenos. Joms nenaudojami papusalai (isemtis - sukos, segtukai). Labai svarbu islaikyti stiliu. Siu sukuosenu pagrindas - kruopsciai atliktas kirpimas.











2. Vakarines - dabar didelio skirtumo tarp dieniniu ir vakariniu sukuosenu nera, taciau vakarinese sukuosenose galimos sudetingesnes linijos ir detales, ivairus kirpciuku apiforminimas, pastizo dirbiniu ir papuosalu panaudojimas.










3. Progines - tai sukuosenos, rekomenduojamos ypatingoms, iskilmingoms, isimintinoms jaudinancioms progoms. Sios sukuosenos vienkartines ir parenkamos pagal amziu, aprango stiliu ir kitas zmogaus individualias savybes. Pagal tai derinami ir sukuosenos puosimo elementa.






4. Fantastines - tai sukuosenos, isreiskiancios kirpejo kurybine minti ir ypatinga meistriskuma. Norint sukurti tokia sukuosena, butina zinoti ankstesnius stilius bei moketi atlikti ivairius klasikinius siluetus. Jos kuriamos pagal numatyta tema, turi deviza arba ji isreiskia ("Taikos balandis", "Jura", "Kosmosas", "Kobra" ir kt.), gali buti nacionalinio ar istorinio pobudzio. Tokiose sukuosenose galima disproporcija, ekscentriskos plauku spalvos, ivairus papuosalai, kar kasai, pastizo dirbiniai ir kitos priemones.


No comments:

Post a Comment