LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Sunday, July 13, 2014

9.14 Kirpejo Menas - Sukuosenu modeliavimas - Konkursai

Kirpejo Menas - Sukuosenu modeliavimas

Jau tapo tradicija ivairiose salyse rengti tarptautinius kirpeju ir kosmetologu konkursus, pasaulio meistru cempionatus. Konkursai turi savo nuostatus ir specifika, skiriasi nuo parodomuju darbu, ivairiu kolekciju pristatymo. Kokie tie skirtumai?
Egzistuoja du lygiagretus mados raidos keliai. Vienas - laipsniskas buitiniu modeliu keitimasis. Sukuosenas, atitinkancias sios mados reikalavimus, matome gatveje, jas kasdien daro kirpyklose - tai mada "dideliu tirazu".
Kitas kelias eksperimentinio pobudzio. Konkursuose dalyvaujantys modeliuotojai meniskai perteikia siuolaikine mada ir parodo busimos mados kryptis.

Konkursu tikslas, paskirtis ir reiksme.
1. Tai vienas is budu siuolaikinei ir naujai madai propaguoti kirpimai, sukuosenos, knygos, zurnalai, speciali informacija.
2. Konkursai - savotiskos modeliuotoju ataskaitos visuomenei apie atlikta darba, kirpeju meno pazanga, meistru kurybini augima, profesinio meistriskumo lygio kilimo rodiklis.
3. Konkursai padeda organizuoti kirpeju meistru rengima, ugdyti jaunimo estetini skoni ir fantazija, skatina eksperimentavima, kurybiskuma.
4. Konkursai yra nauju sukuosenu stiliu, formu, liniju ir siluetu atlikimo demonstravimas, nauju darbo motodu, technikos ir technologiju itvirtinimas.
5. Konkursines sukuosenos - tai dideliu pastangu, ieskojimu ir fantazijos vaisius, jos ypatingos savo meniniu apiforminimu ir nepriekaistinga atlikimo technika, o kai kurios unikalios.

Visa tai sudomina ne tik profesionalus, bet ir placiaja visuomene. Kadangi zmogaus akis - didele konservatore, is pradziu naujos formos atrodo keistos, o kartais ir negrazios. Patyres modeliuotojas, dirbdamas konkurse ir padedamas ziurovams apsiprasti su naujomis formomis, panaudpja tam tikra pazinimo efekto laipsni - senas, gerai zinomas, iprastas akiai detales ikomponuoja i nauja forma arba naujai derina jas tarpusavyje, arba beveik sena forma sudaro is nauju detaliu.
Konkursai ir konkursiniai modeliai yra siuolaikines ir naujos mados avangardas.

Kirpejo Menas - Sukuosenu modeliavimas

No comments:

Post a Comment