LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Saturday, July 5, 2014

8.4 Kirpejo Menas - Pastizas - Irenginiai, instrumentai, naudojami pastizo dirbiniams gaminti.

Kirpejo Menas - Pastizas

Pastizo dirbiniams gaminti reikalingi specialus stalas, minksta kede, spinta, kurioje laikomi jau pagaminti dirbiniai ir ivairios medziagos.
KADRA skirta plaukams sukuoti. Ji sudaryta is 10x20x2 cm lenteles ir daug 5-6 cm ilgio vertikaliu adateliu. Atstumas tarp danteliu - 0,5 cm. Karda pritvirtinama specialiais metaliniais laikikliais.
KARDACIUS - tai kadra sulenktais danteliais. Jis naudojamas ilgiems plaukams prilaikyti, kad nesiveltu. sis sepetys padarytas is dvieju odiniu ploksciu, kuriu dydis - 25x25 cm, i jas is vienos puses istytos uzlenktos adatos, kuriu ilgis - apie 1 cm. Kad butu galima is kardos istraukti plaukus mazomis sruogelemis ju nesuveliant ir atrinkti trumpus plaukus nuo ilgi, daroma taip: tie plauku galai, kurie buvo nukirpti, dedami ant kardos, o galiukai prispaudziami su specialiu sepeciu - kardaciumi (2-3 pav.)
VERPSTAS - skirtas kasu gamybai. Sudarytas is laikiklio su stovu, nejudamo asies korpuso su specialia rite. Virsutineje storo dalvje yra anga - cia pritvirtinama nejudama asis, kur sumontuotas korpusas. Verpstas pritvirtintas prie stalo su laikikliais (4 pav.)


GALVU FORMOS - ju buna ivairiu: gumines, kamstines ir kt.. Peruku ir kitu dirbiniu gamybai naudojamos medines, reciau kamstines galvu formos (5 pav.)
TRESU PYNIMO STYAKLES - skirtos tresams pinti. Sudarytos is dvieju madiniu ar metaliniu strypu (taep strypu turi buti 60 cm. atstumas), kuriu ilgis 30-40 cm., ir dvieju laikikliu. Ant vieno strypo yra kabliukas, kur mazgeliu surisami trys siulai, o kitame strype  yra trys angos, kuriose yra trys riteles, privyniotos siulu. Siulai turi buti vienodai itempti. Naudojami silkiniai siulai arba valas (6 pav.)
Pastizo dirbiniams gaminti reikia daug pagalbiniu priemoniu: mazo plaktuko, adatu, siulu, matavimo juosteles, kabliuku plaukams tamburuoti, zirkliu.

Kirpejo Menas - Pastizas

No comments:

Post a Comment