LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Wednesday, July 16, 2014

10.4.4 Veido Makiazas - Veido morfologija - Akiu dazymas ir koregavimas

Kirpejo Menas - Veido tipologija

Akys - zmogaus sielos veidrodis. Niekas neteikia tiek informacijos apie zmogu kaip akys, todel jas reikia ypac priziureti.
Akys paryskinamos konturu ir seseliais. Akiu konturas suteikia zvilgsniui gilumo, pabrezia akis ir keicia ju forma. Konturuoti galima ivairiu spalvu konturiniais piestukais atba specialiu skystu tusu. Tusas buna specialiose tubelese su plonu teptuku. Ypac paprasta naudotis voku brezikliais, kurie veikia panasiai kaip fetriniai piestukai. Is ju dazai mazomis porcijomis automatiskai teka i smaigali. Pasirenkant piestuko spalva reikia ivertinti drabuziu, plauku, veido  ir akiu spalva. Kiekvienas mados sezonas siulo savo "kosmetini" konturo varianta, bet kosmetikai vis is naujo ji atranda ir propaguoja.
Seseliavimas - akies virsutinio ir is dalies apatinio voku dazymas. Akiu seseliavimas paryskina, pagilina akis, suteikia joms gyvumo. Dazniausiai akiu vokai dazomi pudra, taciau gali buti naudojami ir seseliu kremai ar piestukai. Naujos sezono spalvos ir daugybe paleciu su dviem ar daugiau skirtingu spalvu dazniausiai gaminamos pudros kosistencijos. Pudros seseliai tepami poroloniniu ar ploksciu voku teptuku. Jei reikia tik vos-vos padazyti vokus, tiks ir pirsto galiukas. Akiu dazymas uzbaigiamas blakstienu tusu. Jis yra butinas. Net rafinuotas akiu makiazas nebus israiskingas, jei blakstienu nepadazysite tusu.
Dazant akis reikia atkreipti demesi i ju forma, dydi, spalva, blakstienu ilgi. Akys gali buti ivairaus dydzio ir formos.

Kas yra gerai subalansuotos akys? Atstumas nuo blakstienu iki voko rauksleles turi buti lygus pusei atstumo nuo voko rauksleles iki antakio islinkimo. Atstumas tarp akiu turi buti lygus vienos akies ilgiui. Gerai subalansuotos akys turi buti ne per placiai ir ne per sioaurai isdestytos veide (19 pav.).
Pries darant makiaza, reikia istirti veido kaulu struktura ir akiu isdestyma, pazvelgti i atmerktas ir uzmerktas akis, panaudoti pagrindinius sviesumo ir tamsumo principus.
Staio kaip konturu ir seseliais koreguojamos ivairiu formu akys. Tai dazniausiai pasitaikancios akiu formos, kurias isskiria fizionomistai.

Migdolines akys. Si akiu forma laikoma idealia.
Tikslas: akcentuoti grazius akies islinkimus.
Sviesesnis seselis tepamas nuo voko iki antakio, tamsesnis - vidiniame ir isoriniame akies kampuose. Pats sviesiausias seselis tepamas voko centre ir antakio kaulo zonoje. Pravedimas breziamas isoriniuose akiu kampuose su nedideliu praplatejimu. Tusas tepamas ant virsutiniu ir apatiniu blakstienu (20 pav.).

Giliai idubusios akys.
Tikslas: vizualiai iskelti voka i prieki.
Virsutinis vokas dazomas sviesesniu seseliu. Tamsesnis seselis tepamas virs naturalios voko rauksleles. Pati sviesiausia spalva tepama per visa voka ir raukslele.  Voko centras gali buti perlamutrinis, blizgantis. Pravedimas breziamas labai plona linija. Tusas gausiai tepamas ant virsutiniu ir apatiniu blakstienu (21 pav.).

Akys iskiliais vokas.
Tikslas: vizualiai sumazinti iskilius vokus.
Sviesesniu seseliu dazomas virsutinis vokas. Tamsesnis seselis tepamas ant voko ir truputi virs rauksleles. Pati sviesiausia spalva tepama prie pat antakio islinkimo. Pravedimas breziamas isoriniame akies kampe kylancia linija. Akcentuojancia spava padazoma apatine blakstienu linija. Tusas tepamas gausiau ties blakstienu centru (22 pav.).

Apvalios akys.
Tikslas: prailginti akiu forma.
Sviesesnis seselis tepamas nuo voko iki antakio. Tamsesne spalva tepama truputi zemiau voko rauksleles, pratesiant seseli uz isorinio akies kampucio. Pravedimas breziamas kylantis su nedideliu praplatejimu. Tusas tepamas gausiau isoriniuose akies kompuose (23 pav.).

Zemyn nulinkusios akys.
Tikslas: vizualiai pakelti isorini akies kamputi. Sviesesnis seselis tepamas nuo voko iki antakio. Tamsesne spalva tepama vidiniame ir isoriniame akies kampuose. Sviesiausias seselis tepamas voko centre ispleciant ji iki antakio kaulo. Pravedimas ant virsutinio voko breziamas kylantis su praplatejimu, ant apatinio voko pratesiamas lygiagreciai virsutiniam pravedimui. Tusas tepamas gausiau isoriniame akies kampe. Apatiniu blakstienu tusu galima nedazyti (24 pav.).

Kirpejo Menas - Veido tipologija

No comments:

Post a Comment