LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Tuesday, July 8, 2014

8.11 Kirpejo Menas - Pastizas - Pastizo dirbiniu prieziura

Kirpejo Menas - Pastizas

Naturaliu ir dirbtiniu plauku pastizo gaminiu prieziurai kirpejas turi tureti specialiu ziniu. Svarbu nustatyti pastizo gaminio plauku struktura ir kokybe. Butina atsizvelgti ir i tai, is kokios medziagos pagamintas pagrindas - montiuras.
Siuo metu kirpyklose teikiamos tokios pastizo dirbiniu prieziuros paslaugos: pastizo dirbiniu plovimas, dazymas, nusviesinimas, susukavimas, sukuosenu formavimas, panaudojant sinjonus ir kasas.
Visiems naturaliu plauku pastizo gaminiams butina reguliari prieziura, atgaivinanti ju spalva, blizgesi ir puruma. Tai pasiekiama siuos gaminius plaunant, kerpant ir dazant.
Pastizo gaminiai plaunami siais tikslais:
1. higienos - pasalinami nesvarumai nuo plauku ir montiuro;
2. deformacijos - panaikinamas buves plauku susukavimas;
3. paruosimo - suminkstinamas zvynuotas plauku sluoksnis.

I suminkstinta silta vandeni (27-30 C) ipilama sampuno, 8-10 lasu amoniako (tada plaunami plaukai nesusivelia) ir suplakamos gausios putos. Specialiu teptiku pastizo gaminys suvilgomas muilo putomis, pradedant nuo montiuro plauku galu link. Jeigu montiuras elastingas, plaukai perplaunami tekanciu vandeniu. Gaminio negalima trinti, nuspausti, nes tai suvelia plaukus ir deformuoja pastizo gamini. Isplauti plaukai neutralizuojami acto arba citrinos rugsties skiediniu ir 15 min. dedama balzamo kauke.
Pastizop gaminiai is dirbtiniu plauku plaunami lygiai taip pat, tik po to gaminys turi buti apdorojamas antistatiku. Tam tikslui nedideliame karsto vandens kiekyje (50-70 ml.) istirpinama 10 g. antistatiko. I inda ipilama 200-300 ml. silto vandens (25-27 C) ir supilamas antistatiko tirpalas. Gaminys i tirpala panardinamas taip, kad sis visai ji apsemtu, ir laikomas 2-3 min. (71 pav.) paskui oerskalaujamas paprastu ir parugstintu vandeniu (2.5 g. citrinos rugsties 1 litrui vandens) (72 pav.), nusausinamas (73,74 pav.) ir isdziovinamas kambario temperaturoje arba susukuojamas saltuoju budu.

Kirpejo Menas - Pastizas

No comments:

Post a Comment