LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Saturday, July 5, 2014

8.1 Kirpejo Menas - Pastizas - Ivadas

Kirpejo Menas - Pastizas
GrazuteRoom


Gaminiai is plauku vadinami Pastizo Dirbiniais.
Pastizo dirbiniu - kasu, papuosalu, blakstienu, peruku, sinjonu, barzdu, usu ir t.t. - gamyba - tai meninis darbas. Jie gali buti pagaminti is naturaliu ir sintetiniu plauku.
Mados labai greitai keiciasi - atsiranda naujoviu, grizia saniai madingi dalykai. Pastizo dirbiniai buvo zinomi dar pries musu era. Perukus nesiojo Romoje, visi laisvi Egipto gyventojai taip pat nesiojo perukus. Ju forma, dydis ir medziagos rodydavo savininko socialine padeti. Perukus gamindavo is plauku, gyvuliu vilnos, siulu, augalu. Madingos buvo kastonine ir juoda spalvos. Aukstuomenes zmones daznai nesiojo kelis perukus is karto. Peruko plaukus supindavo i kasytes arba garbanodavo.
Augant kulturai, sukuosenos daresi vis sudetingesnes, kartu tobulejo ir pastizo dirbiniu gamyba. XVI a. buvo nesiojami ne tik  perukai, bet ir sinjonai, o XVIII a. 2-oje puseje atsirado ir pridetiniai raitiniai.
Siais laikais populiarus sinjonai, perukai, ivairiu spalvu pridetines sruogos. Su jais sukusiamos idomesnes, originalesnes sukuosenos.
Pastizo dirbiniai naudojami kino studijose, teatruose. Ju paskirtis - paslepti trukumus ir suteikti naturalia isvaizda (1 pav.)

Kirpejo Menas - Pastizas
GrazuteRoom

No comments:

Post a Comment