LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Wednesday, September 17, 2014

Grozio Salono Verslo Planas - 5. Vadyba


  K.Korenevskio individuali imone valdys Konstantin Korenevskiy. Įmonėje dirbs šeši darbuotojai – direktorius bei jam pavaldūs specialistai – trys kirpėjos, visažistė bei buhalteris. Šie darbuotojai rūpinsis įmonės paslaugos politikos formavimu ir tikslų įgyvendinimu. Kadangi įmonė neseniai įsikūrusi ir yra maža, valdymo grupę sudarys tik vienas asmuo, o paslaugas teiks keturi darbuotojai.

Organizacinė įmonės valdymo struktūra pateikta 5 pav.:

2 pav. Grožio salono valdymo struktūra

 Įmonę direktorius Konstantin Korenevskiy turi vadybininko išsilavinimą bei ketverių metų darbo patirtį vadybos srityje. Jis salono svarbiausias valdymo, kuris atlieka ir vadovo pareigas. Jis atsako į svarbiausius veiklos klausimus, sprendžia atsiradusias problemas, palaiko ryšį su įmonės akcininkais, vadovauja darbuotojų darbui bei yra atsakingas už kasdieninę įmonės veiklą. Direktorius pasižymi puikiais organizaciniais sugebėjimais, yra aktyvus bei puikus oratorius.
 Buhalteris tvarko visą įmonės finansinę apskaitą, apskaičiuoja darbuotojams atlyginimus, pildo mokesčių deklaracijas, sudarinėja įmonės efektyvumo rodiklių ataskaitą. Jis turi buhalterio kvalifikacijos diplomą bei trejų metų darbo patirtį buhalterijos srityje. Buhalteris yra sąžiningas, atsakingas, pareigingas bei kantrus ir patikimas.
 Kirpėjos prižiūri, tvarko plaukus, juos kerpa, dažo, garbanoja, taip pat modeliuoja šukuosenas.  Darbuotojos yra įgijusios kirpėjos specialybę, daug laiko tobulinosi įvairiuose kvalifikacijos kėlimo kursuose bei turi ilgametę darbo patirtį. Kirpėjos domisi mados kryptimis bei naujovėmis, yra komunikabilios, malonios, kruopščios, motyvuotos bei malonios išvaizdos.
 Visažistė daro makiažą, paryškindama gražiausius veido bruožus bei paslėpdama daugelį išvaizdos defektų, stengiasi atskleisti kiekvieno kliento individualumą. Ji yra baigusi Feminos Bonos visažistės kursus, turi medicinos mokslų magistro laipsnį bei trejų metų darbo patirtį. Darbuotoja yra maloni, atsakinga, kruopšti, pareiginga bei motyvuota.

SILPNYBĖS
 Trūksta reklamos žiniasklaidoje; 
 Nepakankama verslo organizavimo patirtis. 
 Teikaime mažai paslaugų.
GALIMYBĖS
 Plėtoti veiklą, didinant paslaugų asortimentą, darbuotojų gretas bei įmonės patalpas; 
 Tapti stipriais konkurentais; 
 Sėkmingai ir pelningai dirbti.
GRĖSMĖS
 Galimi nauji stiprūs konkurentai; 
 Rinkos nestabilumas; 
 Bendras ekonominis nuosmūkis; 
 Žaliavų kainų augimas. Potencialių vartotojų sumažėjimas.

STIPRYBĖS
 Taikomi visi 4 rėmimo elementai;
 Įmonėje dirba patyrę aukštos kvalifikacijos darbuotojai;
 Malonus aptarnavimas;
 Moderni įmonės aplinka.
3 pav. K.Korenevskio individuali imone SWOT analizė



http://korenevskiylt.blogspot.lt/2014/07/kirpejo-menas-turinys.html
grazuteroom

3 comments:

  1. Manau, kad verslo paslaugu valdymas labai sudėtingas dalykas, net jei jūsų verslas nedidelis.

    ReplyDelete
  2. Vadybai ir apkritai verslui dabar labai padeda verslo valdymo programos, tokios kaip Fit Systems arba Hanna CRM, įsidiegi į visų darbuotojų kompiuterius, duodi darbus, atsakingi žmonės dar prižiūri ir viskas, valdai savo verslą, bent žinai kad komanda dirba savo darbus, o ne bimbinėja :)

    ReplyDelete
  3. Pradedančiajam verslui manau tikrai būtų įdomu kaip užsiimti verslo augimu be papildomų investicijų.

    ReplyDelete