Sunday, May 25, 2014

1.2.4. Kirpykla - Pagrindiniai sanitariniai ir higieniniai reikalavimai.

Kirpejo Menas - Kirpykla

Naudoti instrumentai turi buti dezinfekuojami, pries juos plaunant ir sterelizuojant draudziama plauti po tekanciu vandeniu nedezinfekuotus instrumentus. Kad visi mikroorganizmai ir ju sporosbutu sunaikinta. Isdezinfekuoti instrumentai turi buti nuplauti tekanciu vandeniu ir sterelizuojami. Dezinfekciniai tirpalai laikomi tamsaus stiklo plastmasiniuose arba emaliuotuose induose. sterelizacijai gali buti naidojami garu sterelizatoriai. normali temperatura +132 C. trukme 20 min.. Arba sauso, karsto oro sterelizatoriai, temperatura +180 C. - 60 min.. Garais sterelizuojami instrumentai supakuojami i triguba drobe. Sausu ir karstu oru sterelizuojami tik sausi instrumentai, neipakuoti.

Galimas ir cheminis sterelizacijos budas, 6 % vandenilio peroksido, tirpale instrumentai laikomi 6 valandas.

Kirpeju priemimas i darba ir atsakomybe uz sanitariniu bei higienos taisykliu laikymasis. Dirbti i karpykla galima priimti tik pasitikrinus sveikata, bei gavus pazyma, leidima. Isklausius higienos minimumu kursa kasdien kartojamas kas du metus. Kiekvienas meistras atsakingas uz taisykliu vygdyma.

http://korenevskiylt.blogspot.lt/2014/09/grozio-salono-verslo-planas-turinys.html

Kirpejo Menas - Kirpykla

No comments:

Post a Comment