LovSurfing

GrazuteRoom.lt

Saturday, May 31, 2014

3.0.2. Kirpimas - Kirpimo kompozicija

Kirpejo Menas - Kirpimas

Kaip minejome, kirpimas sudaro sukuosenos pagrinda. Kirpimo originalas diktuoja sukuosenos koncepcija, plauku kirpimo forma. Kirpimas gali buti sukurtas atsizvelgiant i klientu pageidavimus ir kirpejo rekomeddacijas. Kuriant kirpima, laikomasi tam tikru taisykliu.
Plauku kirpimo kompozozicija - tai atskiru detaliu jumgimas i visuma arba isejimas is centro.  Kirpimo kompozicija nustato kirpimo forma ir tampa kirpimo dizaino bazes pagrindu. Plauku faktura gali buti tiesi, banguota ar kampuota.
Kirpimo dizainas pasiekiamas atlikus chemini plauku sugarbanojimas arba saltaji plauku susukavima, suteikiant plaukams didesne apimti, kuri tikslingai pakejcia ju judejima ir faktura. Formuojant ilgu plauku kirpimo silueta po cheminio plauku sugarbanojimo ir saltojo plauku susukavimo jis sutrumpeja ir forma tampa kompaktiska. Sugarbanojimas padidina sukuosenas apimti ir simetriskai sumazina silueta.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Kirpejo Menas - Kirpimas

3.0.1. Kirpimas - Bendros zinios apie plauku kirpima

Kirpejo Menas - Kirpimas
GrazuteRoom


Plauku kirpimas yra formos menas ir tapyna, sokis ir muzika, architektura. Plauku kirpimas prilyginamas skulptoriaus darbui. Skulptorius, minkydamas moli, isgauna is jo norima forma ir pavercia meno kuriniu, taip ir kirpejas sukuria sukuosena. Skiriasi tik zaliava ir darbo irankiai.



Plauku kirpimo meno technikos panasios, kaip ir kitu meno saku: linija, forma, proporcija, spalva, tekstura. Tai kirpejo - stilisto kurybos esme.
Sukuosena bus atlikta sekmingai jei ji tiks klientui

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Kirpejo Menas - Kirpimas
GrazuteRoom

3. Kirpejo Menas - Kirpimas (Eugenija Cirkina)

Kirpejo Menas - TURINYS

3.0.1.  Bendros zinios apie plauku kirpima...
3.0.2.  Kirpimo kompozicija...
3.0.3.  Kirpimu klasifikacija
3.0.4.  Paruosiamieji darbai
kirpejas turi buti..., ant darbo staliuko..., pakvietes klienta..., pres pradedamas aptarnauti klienta, pries pradedamas darba
3.0.5.  Baigiamieji darbai
baigus kirpima, po kirpimo rekomenduojama, priez nuimant peniuara, isleides klienta...

3.1  Pagrindines plauku kirpimo proceso dalys
3.2  Baziniai klasikiniai vyriski kirpimai
3.3  Baziniai klasikiniai moteriski kirpimai
3.4  Vaikisku kirpimu ypatumai
3.5  Siuolaikiniai moteriski kirpimai
3.6  Vyriski kirpimai nuo konstantino
3.7  Kartojimo klausimai

9.4  Sukuosenu modeliavimas - Veido formos
9.5  Sukuosenu modeliavimas - Veido defektai ir ju korekcija sukuosena


http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Kirpejo Menas - TURINYS

2.5 Kirpejo Menas - Plovimas - Kartojimo Klausimai

GrazuteRoom
Kirpejo Menas - Plovimas

1. Galvos plauku plovimas
2. Rankloscio apvyniojimo budai
3. Galvos masazas
4. Kas tai yra higienine plauku prieziura?
5. Kas to yra profilaktine plauku prieziura/
6. Kas tai yra gydomoji plauku prieziura?
7. Kas tai yra dekoratyvine plauku prieziura?
8. Koks yra plauku augimo ciklas?
9. kokia yra plauku struktura?

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom
Kirpejo Menas - Plovimas

2.4.3. Dekoratyvine Plauku Prieziura - Dazomosios medziagos

GrazuteRoom

Dazomosios medziagos - tai dazomieji sampunai, balzamai, putos, oksidaciniai dazai.

Faziniai dazai - tai tokie dazai, kuriu poveikis trumpalaikis. Dazant tokiomis priemonemis plaukams suteikiama atspalvis, pagyvinama nublukusi plauku spalva. Jei noresime pakeisti spalva naudosime oksidacinius dazus

Oksidacinius dazus - jais galima suteikti plaukams norima atspalva, pakeisti spalva keliais tonais ar is esmes (pasviesinti). Sviesinti nepatartina sausu plauku, nes jie praras dar daugiau dregmes.

Siolaikiniai dazai nepakeicia ir nesuzaloja plauko strukturos, nedirgina odos. gausybe spalvu suteikia kirpejui daugybe pasirinkimo galimybiu: galima visiskai paslepti zilus plaukus, islyginti spalva, isbandyti raudonus atspalvius, paryskinti sviesius plaukus ir graziai nublukinti sruogas. Kai kurie dazai turi sauginiu ir gydomuju savybiu. galutinis dazymo rezultatas - tolygiai pasiskirsciusi ir grazi spalva, kuri islieka ilga laika, blizgantys plaukai.

Paskutine naujiena - Plauku tusas.
Jo yra ivairiu spalvu: melynas, raudonas, zalias, bronzinis ir t.t. Tusas tinka visu tipu plaukams. Jo sudetyje yra proteino, kuris neardo plauko keratino. Plauku makiazas labai paprastas. Sepetukas ant plauku palieka tiek tuso, kad jie graziai spindetu. Vienintele sprindinti sruogele gali pakeisti isvaizda valandai ar visai dienai.



Tusas keicia, paryskina ir suteikia nauja atspalvi plaukams vienu akimoju. Pagal nuotaika keiciame spalvas. Pirmeji plauku tusa pasiule Christian Dior madu namai.


Dabar daug firmu siulo plauku tusa, kuri galite pasirinkti pagal savo poreikius. Plauku tusas tinka visiems plauku tipams, svelniai padengia plaukus, islaiko ju elastinguma. Tuso sudetyje yra proteino, kuris neardo plauko keratino. Plauku makiazas labai paprastas. Lankstus sepetukas palieka ant plauku tik tiek tuso, kiek reikia, kad jie spindetu.
Jus zinote ar norite akcentuoti naturalios plauku spalvos grozi, ar norite, kad tai bitu aki traukiantis, elegantiskas aksesuaras.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom

2.4.2 Dekoratyvine Plauku Prieziura - Fiksuojamosios medziagos


Fiksojamosios medziagos - tai sausas arba slapias lakas, zele, purkskiama zele, kremai sukuosenoms formuoti, vaskas. Fiksuojamosios medziagos vartojamas sausiems plaukams, kad sutvirtintu sukuosena.

Plauku lakas
Purskiamas plauku lakas arba zele tolygiai pasiskirsto ant plauku pavirsiaus smulkiu laseliu pavidalu.  krizmai sugulusius plaukus laseliai sulipina. Laseliams isdziuvus, polimerai (oktilakrilamidai, akrilatai) neleidzia plaukams issidraikyti. Labai stiprios fiksacijos lalako sudetyje yra ypac daug polimeru, todel sukuosena stipriai sutvirtinama. Papildomos medziagos - kolagenas, silikonas ir provitaminas B5 - maitina plaukus ir apsaugo juos nuo mechaninio poveikio. Visuose lakuose yra kvepalu ir propano, butano duju misinio.
Plauku lakas yra:
- naturaliai sutvirtinantis - normaliems plaukams
- stipriai sutvirtinantis - chemiskai susukuotiems, dazytiems, silpniems plaukams.
itin stipriai sutvirtinantis - visu tipu plaukams

Plauku zele
Plauku zele priskiriama kondicionavimo priemonems. Kaip plaukus fiksuojanti medziaga dazniausiai vartojami polimeriniai viniloprolidono dariniai. Kitos budingos sudedamosios dalys: kondicionojancios ir neleidziancios plaukams isielektrinti bei riebalus pasalinincios katijonines medziagos. Katalizatoriai (provitaminas B5) maitina plaukus ir apsaugo juos sukuojant.

Sukuosenos modeliavimo ir blizgesio kremas
Sukuosenos modeliavimo ir blizgesio kremas be alkoholio, su pantenoliu ir ultravioletiniu spinduliu filtru tai naujas budas suteikti forma. Su juo plaukai lengvai modeliuojami, isryskinamos linijos, jie tampa minkstti ir blizgantys. Dregme saugancios medziagos - vaskai ir gliukoliai - suteikia ilgalaiki blizgesio efekta. Kremas vartojamas naturaliai garbanoties ar cheminiu budu susukuotiems plaukams - padaro garbanas tampresnes, neriebina plauku.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

2.4.1. Dekoratyvine Plauku Prieziura - Standinamosios priemones

GrazuteRoom

Prie standinamuju priemoniu priskiriamos standinamosios putos, skysta zele, losjonai. Visos standinamosios medziagos tepamos ant slapiu arba dregnu plauku pries darant sukuosena.

Putos
Putose yra polimero, istirpusio vandenyje ar vandens ir alkoholio misinyje. Tenzidas - putas gaminanti medziaga. Ji ne tik putoja, bet ir padeda putoms kuri laika issilaikyti. Putos dziusta gana letai. Tai leidzia isradingai sisukuoti polimeru sutvirintus, bet dar neisdziuvusius plaukus. Nuo polimero kiekle putose priklauso ju standinimo stiprumas. Putos yra:
- naturaliai sutvirtinancias - normaliems plaukams
- stipriai sutvirtinancias - chemiskai susukuotiems, dazytiems, silpniems plaukams.

Losjonas
Losjonai gali buti skirti standinti saltai susukuotiems plaukams arba sukuojant fenu. Ju pranasumas - plaukai ilgai atrodo purus ir svarus.

Plauku zele
Skysta plauku zele, skirta sukuosenai formuoti prisotinta fiksuojanciu plauku padeti polimeru, maitinanciu plaukus ir sauganciu juos sukuojant katalizatoriu (provitamino B5) Sia priemine labiau renkasi jaunimas.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom

2.4 Kirpejo Menas - Dekoratyvine Plauku Prieziura

Kirpejo Menas - Plovimas

Kiekvienas zmogus grazus savaip. Svarbu ta grozi issaugoti: kas grazu - isryskinti, trukumus istaisyti, pabrezti individualias savybes. Grozio saltinis - racionali mityba, judejimas, gausus vandens vartojimas, sveikas miegas, taip pat svarbu vartoti kosmetika. Visos dekoratyvines plauku prieziuros priemones pasirenkamos pagal plauku struktura, nesvarbu, ar tai butu dazymo, ar cheminio susukavimo, ar salto plauku susukavimo priemones. Plaukai turi didele reiksme asmens dvasinei pusiausvyrai ir patrauklumui. Tai vienas svarbiausiu zmogaus ivaizdzio komponentu.

Dekoratyvine kosmetika skirstoma:
1. Standinamosios priemones
2. Fiksuojamosios priemones
3. Dazomosios priemones

Standinamosios ir fiksojamosios medziagos skirtos sukuosenoms formuoti. Joms keliami du pagrindiniai reikalavimai: apsaugoti plaukus ir sutvirtinti sukuosena. Mechaninis veikimas, karsto feno naudojimas formuojant sukuosena padaro plaukus labiau pazeidziamus. Jei karstis per daug intensyvus, greitas garu susidarymas karscio suminkstintame keratine gali sukelti daug pusleliu pavidalo dariniu, del kuriu plaukai gali imti luzineti. Dregmes kiekis plaukuose yra labai svarbus ju buklei ir sveikai isvaizdai, todel standinamuosiuose ir fiksuojamuosiuose produktuose gausu medziagu (provitamino B5), sauganciu plaukus ne tik formuojant sukuosena, bet ir veliau, issukuojant plaukus.

2.4.1.  Standinamosios priemones
Puto, Losjonas, Plauku zele
2.4.2.  Fiksuojamosios medziagos
Plauku lakas, Plauku zele, Sukuosenos modeliavimo ir blizgesio kremas
2.4.3.  Dazomosios medziagos
Faziniai dazai, Oksidacinius dazus, Plauku tusas

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Kirpejo Menas - Plovimas

2.3.4. Gydomoji Plauku Prieziura - Sausi ir reti plaukai

GrazuteRoom

Plauku struktura imanoma sustiprinti gydomosiomis priemonemis. Tamtinka tokios medziagos (kalcio junginiai), kurios ne tik nuseda plauku pavirsiuja, bet ir isiskverbia i plauku ragini sluoksniu. Plaukus stiprina ir reikiama dregmes kieki palaiko keratinas, kolagenas ir silko proteinai.
Isdyges plaukas buna sveikas, bet ji nuolat veikia ir alina aplinka: plovimas, dziovinimas, sukavimas, saule, vejas. Ragena, sauganti plaukus, pamazu nusidevi - plaukai praranda zvilgesi, darosi sunkiai susukuojami. Jei nesiimama jokiu priemoniu, lieka plikas vidinis plauku pluostas. Labiausiai tai isryskeja galiukuose - jie suskyla.
Siurkstus, neblizgantys ir sunkiai issukuojami plaukai labai jautrus, nes ju raginis sluoksnis sutrukinejes ir skyletas. Tokiuatveju patartina vartoti gydomasias priemones, kuriose yra riebalu ir atnaujinamuju medziagu, kurios lygina ragini sluoksni - uzdaro zvynelius, ir skysti, kuriama yra silikonu - uzlipna itrukimus, o galiukus aptraukia apsaugine plevele.
galvos oda gali tapti sausa del riebaliniu liauku neveiklumo - jos gamina per mazai riebalu.
Del to kaltas gali buti genetinis polinkis. Patartina daryti galvos masaza, kuris skatina galvos odos kraujotaka, vartoti priemones, kuriose yra stimuliuojanciu zoliu ekstraktu ir lengvu riebalu. Reikia vengti cheminio plauku susukavimo, sviesinimo. Sausus plaukus reikia plauti viena karta per 10 dienu. Jei butina dazniau, tai kas antra karta patartina plauti isplaktu kiausinio tryniu arba duonos minkstimu.

1. Carin
- kauke. Ji skirta visapusiskam plauku gydymui su atnaujinanciomis plaukus prieziuros priemonemis, tokiomis kaip biciu medus, rugiu daigu aliejus ir glicerinas, sios priemones padeda sureguliuoti riebalu ir dregmes balansa. Odai svelnus lanolinas islygina olauku struktura ir suteikia jiems daugiau tamprumo. Kauke tolygiai uztepama ant isplautu plauku, masazuojama (3 min) ir paliekama 10-20 min., paskui isskalaujama. Daroma ne dazniau kaip karta per savaite.

2. Wella
- "Wella" balzamas. Perlamutrinis gydomasis balzamas su medetkomis. Vartojimas: itrinti dregnus plaukus, palaikyti 10 min., masazuojant gerai isskalauti.
- "Intensiv-Kur" kauke. Intensyvios sausu ir pazeistu plauku prieziuros kaukes sudetyje yra maitinamuju keratino hidrolizatu ir silko proteinu, kurie pagerina plauku struktura ir suteikia jiems blizgesio. Virsutinis plauko sluoksnis bus lygesnis, o pats plaukas atgaus naturalu atsparuma. Lanolinas drekina, todel plaukas neisdzius. Kauke tepama ant svariu plauku ir laikoma 5 min., paskui siek tiek plaukus sudrekiname, lengvai pamasazuojame ir isskalaujame.
- "Proteinplus cream" maitinamoji kauke. Joje esantys keratino ir silko proteino hidrolizatai aktyviai veikia ir atnaujina plaukus. Islyginamas galvos odos riebalu ir dregmes balansas. Tepama ant isplautu plauku, palaikoma kelias minutes, isskalaujama.
- gydomoji drekinamoji kauke plauku galiukams. Joje yra specialus plauku prieziuros medziagu kompleksas (lanolino, pantenolio), kolagenu, kurie sujungia sias medziagas plaukuose.
Oboliu vaskas padengia plaukus apsaugine plevele ir taip saugo nuo issausejimo. Plaukai igauna blizgesio, juos lengviau issukuoti. Tepama ant svariu nusausintu plauku galiuku. Laikoma 10 minuciu, paskui niplaunama.

Namie galima pasigaminti tokia kauke:
- sutarkuotas svogunas
- 1 arb. saukstelis medaus
1 valg. saukstas sviesto
Kauke daroma pries plaunant galva

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom

2.3.3. Gydomoji Plauku Prieziura - Plaukai, paveikti cheminio susukavimo ar dazymo


Daznai cheminiu budu susukuoti ir nudazyti plaukai, ypac sviesinti, nusausena, praranda blizgesi. Siu proceduru metu virsutinis apsauginis kutikules sluoksnis yra pakeliamas, suminkstinamas, pasidaro labiau pazeidziamas mechaniniu priemoniu (sukavimo), ypac kai plaukai dregni.
Patartina vartiti tokias gydymo priemones:
1. Carin
"Imunal Keratin" ampules. Tai modernus plauku prieziuros preparatas keratinas - pagrindine plauku sudedamoji dalis, skysta forma, turintis dviguba poveiki. Atkuriancios medziagos - keratinas ir aminorugstis - prasiskverbia i plauku  pavirsini sluoksni ir stabilizuoja plaukus is vidaus. Keratinas ir proteinai - apgaubia plaukus, apsaugo juos, suvienodina plauku struktura ir tai suteikia plaukams gausumo bei blizgesio. Preparatas tepamas ant isplautu plauku, neskalaujama.
2. Cutrin
- "Protect" drekinamasis kondicinierius. Tai sstipraus poveikio kremo pavidalo balzamas, ypac tinkantis dazyliems ir sausiems plaukams. Jo sudetyje yra daug komponentu, paryskinanciu plauku spalva, taip pat D-pantenolino, kuris palaiko reikiama plauku dregmes balansa. Plaukai pradeda blizgeti ir pasidaro paslankus sukuoti. Balzamas masazuojant itrinamas i plaukus, ypac i ju galus. Palaikyti 5-10 min., jei norima suintensyvinti poveiki - reikia pasildyti isskalauti.
- "Protect" kondicionuojancios putos paveiktiems plaukams. Juose yra efektingai veikianciu kondicionuojanciu amino janginiu, kurie atkuria pazeista plauku struktura. Sios putos yra gerai plauku absorbuojamos, lygina ju pavirsiu, suteikia jiems paslankumo bei elastingumo. Vartojamos isplautiems plaukams.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

2.3.2. Gydomoji Plauku Prieziura - Pleiskanojanti galvos oda


Pleiskanojimas - tai per didelis "zvyneliu" kiekis galvos odoje. Odos epidermio sluoksnis sudarytas is suragejusiu lasteliu. Naujos odos lasteles formuojasi giliausiame epidremio sluoksnyje. Letai judedamos i odos pavirsiu, jos ploksteja, mirsta, tampa sausais junginiais - tokia lasteliu kaita sveikoje odoje vyksta kas 26-28 dienos. Taciau kai oda pleiskanoja, lasteles atsinaujina kitaip.
Tada lasteles auga netvarkingai ir daznai augimo ciklas nera visiskai baigtas pries joms paliekant galvos oda. Pleiskanotoje galvos odoje lasteles auga labai greitai ir ne taip lengvai atsiskiria. Riebalai labiau limpa ir suklijuoja jas i istoresnius zvynelius. Viena pleiskana sudaryta is 500-1000 suragejusiu lasteliuю



Pleskanossusiformuoja del keliu veiksniu. Vienas pagrindiniu - i mieliu grybeli panasiu mikroorganizmu skaisiaus padidejimas galvos odoje. Del to lasteliu atsinaujinimo ciklas labai pagreiteja.
Pleiskanu susidarymas gali buti susijes su padidejusia riebalu sekrecija. Tada susidaro riebios pleiskanos. Pleiskanota galvos oda butina gydyti, nes tai puiki terpe vystytis grybeliui ir bakterijoms. Del pleiskanu gali sutrikti plauku augimas, jie gali pradeti slikti.
Kai galvos oda padengta geltonomis plaeiskanomis, ju daug, jos stipriai laikosi, vietomis galvos oda paraudusi, gali buti itariama seboreja. Tokiu atveju reiketu kreiptis i gydytoja arba vartoti tokias priemones:
"nizoral" sampuna
"nizoral" krema
"nizoral" tabletes (kai tikrai sergama seboreja, gydytojas israso recepta)

1. Carin
- tonikas nuo pleiskanu (ampules). Pleiskanojanti galvos oda tampa labai jautri, del to ja gali niezeti. Todel butina vartoti klimbacoli, letinanti pleiskanu susidaryma, veikianti pries bakterijas. Tonike esantys rinktiniu Alpu kalnu zoliu (arniku, dilgeliu) bei pusu spygliu ekstraktai mazina niezuli. Jame taip pat yra proteinu, padedanciu issaugoti dregme.

2. Cutrin
- BIO + gydomasis balzamas. Vartojamas esant ivairioms galvos odos ligoms: stipriam odos pleiskanojimui, paraudimui, niezuliui. Jame yra parafininio soju aliejaus, kuris minkstina ir valo oda. Siame balzame taip pat yra sieros junginiu, kurie isigerdami  i galvos oda jos nedirgina, padeda pasalinti pleiskanas plaunant galva. Sieros komponentai veikia bakterilogiskai - pasalina ir pleiskanu susidarymo priezastis. Balzame yra vitaminu, skatinanciu medziagu apykaita bei kraujo cirkuliacija. Skalaujant plaukus, didzioji dalis balzamo pasisalinama kartu su vandeniu, bet plonas aliejaus sluoksnis lieka ant galvos odos ir plauku apsaugodamas nuo  suerzinimo. Dalis aktyviu komponentu taip pat lieka galvos odoje. Jie veikia dar kuri laika baigus gydyma.
Vartojimas: ant galvos odos istepamas vienos tuteles turinys, palaikoma 10-20 min. Jei norima efektyvesnio poveikio, reikia pasildyti, tada isskalaujama. Per savaite procedura atliekama keturis kartus. Ypatingais atvejais gydymo ciklas gali buti kartojamas 2-3 kartus.

Pleiskanoms gydyti namie galima pasigaminti tokia priemone:
- 4 citrinu zieve verdama 15 min. viename litre vandens.
Karta per savaite siuo tirpalu perplauti plaukus.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Friday, May 30, 2014

2.3.1. Gydomoji Plauku Prieziura - Plauku slinkimas

GrazuteRoom

Kiekvieno plauko gyvenimas yra ribotas 5-7 metai. Veliau plauko saknies medziagu apykaita sustoja, saknis sumazeja. Plaukas atitruksta ir iskrenta. Per diena iskrenta apie 100 plauku. Jei isslenka daugiau - tai jau problema. Plaukai gali slinkti del hormonu kaltes: vyrams nuplinka virsugalvis, o moterys plinka "difuziskai". Nera priemoniu siam procesui uzkirsti kelia, bet vartojant gydomasias priemones, plauku iskritima galima nutolinti kelerius metus. Plaukai gali pradeti slinkti, kai vartojami stiprus medikamentai ar sergant, pavyzdziui galvos odos grybeliu. Tokiu atveju butinas gydimas.
Patartina vartoti produktaus, kuriose yra kraujo apykaita skatinanciu ekstraktu, zoliu istrauku ir baltymu sudedamuju daliu. Jie skatina, kad is saknes susiformuotu naujas sveikas plaukas, ir suteikia butinu medziagu. Senme tiketina tada, kai vartojamame produkte yra medziagu, kuriu plauku saknims tikrai truko. Vitaminu ir zelatinos preparatai, silicio dioksidas ir kalcio ampules gali buti naudingos, kai ilga laika buvo vienpusiskai maitinamasi.


1. Carin
Aktivus tonikas (ampules). Sirtas galvos odos funkcijoms suaktyvinti bei palaikyti. Toniko sudetyje yra kalcio - D - Pantotenato bei keratinafino medziagu, kurios atnaujina lasteles ir sustiprina plaukus, taip pat kamparo ekstrakto, rozmarinu, eukaliptu ir pakalnuciu alieju. Vartojamas kas antra diena keturias savaites, paskui gali buti vartojamas viena du kartus per savaite.

2. Cutrin
- BIO + aktyvus plauku stipriklis. Aktyviu komponentu yra spirituotame vandens tirpale. Uzpylus ant plauku, vanduo ir spirita isgaruoja, o visi aktyvus komponentai lieka galvos odoje ir plaukuose. Plauku stipriklio sudedamosios dalys:
- Inosit ir H vitaminai: skatina medziagu apykaita ir kraujo cirkuliacija.
- Ca-D-pantotenatas: pasalina seborejos susidarymo priezastis, pozityviai veikia plauku augima ir ju struktura
- Aminorugsties ir sieros kompleksas: skatina isorinio plauku sluoksnio formavimasi, trukdo susidaryti pleiskanoms.
- Olamino piroktonas: reguliuja bakteriju veikla
- Mentolas ir tymolas: stimuliuoja kraujo apykaita, dezinfekuoja galvos oda, slopina jos dirgluma
- Amonio junginiai: suteika plaukams antistatiniu efekta.
Vartojamas svariems plaukams, itrinamams i galvos oda. Skystis veiks efektyviau, jei 30 min. masazuosime galvos oda, nuplauti nebutina. Galima vartoti du kartus per diena.

Namie galima pasigaminti tokia kauke:
sumaisyti...
1 valg. sauksta medaus
1 valg. sauksta alijosiaus sulciu
1 arb. sausteli cesnako sulciu
Mase laikyti saldytuve. Kai reikia, imate 1 valg. sauksta mases, idedame kiausinio tryni, ismaisome ir tepame ant galvos odos. Uzdedame kepuraite ir laikome 20 minuciu. Praplauname vandeniu. Paimame dar viena kiausinio tryni, itriname juo plaukus ir isplauname. Procedura kartojama 5 kartus.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom

2.3 Kirpejo Menas - Gydomoji Plauku Prieziura

Kirpejo Menas - Plovimas

Gydomuju medziagu reikia labai nutriususiems, pazeistiems plaukams. Jos uzglaisto plysius ragintama plauku sluoksnyje, suteikia plaukams riebalu, dregmes. Tai butina tada, kai plaukai per daznai buvo chemiskai sukuojami, sviesinami, pazeisti mechaniskai ar termiskai.
Gydomieji produktai turi tu paciu veiksmingu elementu, kaip ir profilaktinei plauku prieziurai skirtos medziagos, tik ju koncentracija didesne. Jie ilgiau geriasi i plaukus (15-20 min.). Si procesa galima pagreitinti masazuojant, sildant.
Produktuose, skirtuose plaukams gydyti, yra sintetiniu molekuliu su teigiamu elektros kruviu. Ju poveiki galima pasivaizduoti sitaip:  nualinto plauko sudedamisios medziagos keratino chemine sandara yra pakitusi, del siu pakitimu pazeistos raginio sluoksnio vietos traukia veiksmingas medziagas kaip magnetas. Rezultatas: raginio sluoksnio skyles uzpildomos, plaukai vel tampa lankstus ir blizgantys.
Tvirtus junginius su plaukais sudaro silko proteinai, kolagenas ir keratinas. Dar viena naudinga medziaga pantenolis (panteno rugsciu ir vitamino B komplekso darinys), kuris plaukus drekina ir daro elastingus. Aliejai (kvieciu daigu, jojobos) apgaubia plaukus plevele, kuri juos saugo, plaukai tanpa lankstus.

2.3.1.  Plauku slinkimas
vartojant gydomasias priemones plauku iskritima galima nutolinti, Aktivus tonikas, BIO + aktyvus plauku stipriklis, Inosit ir H vitaminai, Ca-D-pantotenatas, Aminorugsties ir sieros kompleksas, Olamino piroktonas, Mentolas ir tymolas, Amonio junginiai, Namine kauke
2.3.2.  Pleiskanojanti galvos oda
Priemones, Tonikas nuo pleiskanu, BIO + gydomasis balzamas, Namines priemone
2.3.3.  Plaukai, paveikti cheminio susukavimo ar dazymo
Cheminiu budu susukuoti ir nudazyti plaukai, nusausena, praranda blizgesi, Patartina vartiti tokias gydymo priemones
2.3.4.  Sausi ir reti plaukai
Plauku struktura imanoma sustiprinti gydomosiomis priemonemis, kauke, balzamas, maitinamoji kauke, drekinamoji kauke, namine priemone

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Kirpejo Menas - Plovimas

2.2.5. Profilaktine Plauku Prieziura - Sausi ir rebi plaukai

GrazuteRoom

Sausi ir rebi plaukai - tai plaukai, kuriu stiebas prarades dideli kieki dregmes, jie atrodo sausi ir blankus, Plaukai pasidaro pazeidziami nuo ivairiu kasdienines prieziuros priemoniu, tokiu kaip sukavimas, tvarkymas ir plovimas. Jei turite sausus plaukus, labai svarbu, kad vartotumete tinkamus sampunu rusis, sauganti nuo tolesnio pazeidimo.

1. Carin
- sampunas sausiems ir retiems plaukams. Sampune yra drekinanciu medziagu, atkurianciu plauku dregmes balansa, taip pat baltymu hidrolizatu, celiuliozes derivatu bei specifiniu augaliniu ekstratu, atkurianciu pazeistu plauku struktura ir ju lankstuma.
- balzamines putos. B grupes vitaminai, keratinas stiprina plauku struktura, saugo ir suteikia blizgesio. Alijosiaus ekstraktas suteikia plaukams daugiau dregmes. Putose yra naturaliu augaliniu ekstraktu, tokiu kaip kraujazoles, salavijo ir asiuklio. Neturi tvirtinimo medziagu. Naudojamas po kiekvieno plauku plovimo.

2. Wella
- "Wella" balzamas - perlamutrinis balzamas su arnika

3. Cutrin
- "Convital" aliejinis sampunas. Suteikia blizgesio ir atgaivina sausus nualintus plaukus. Jo sudetyje yra apsauginiu ir gyvybingai veikianciu proteino bei kvieciu daigu aliejaus. Itrinti plaukus sampunu, 2 minutes palaikyti, isskalauti.
- "Convital" aliejinis kondicionierius. Jo sudetyje yra kvieciu daigu aliejaus ir proteino, kurie atgaivina sausus plaukus, suteikia jiems blizgesio ir elastingumo. Balzame yra maitinanciu galvos oda medziagu. Masazuojant itrinti balzama i plaukus, palaikyti 2-5 minutes, isskalauti.

Namine galima pasigaminti toki kompresa:
- 1 valg. saukstas mieliu
- 1 kiausinio trynys
- 1 valg. saukstasmedaus
Laikyti vienu valanda uzdijus kepuraite, nuplauti.

Pries plovima galima uzdeti maitinamaja galvos odos ir plauku kauke
- 1 arb. saukstelis cgna milteliu
- 1 arb. saukstelis medaus
- 1 kiausinio trynys
- 1 arb. saukstelis konjako

Rekomenduojame vartoti produktus, kuriuose gausu vitaminu A,B ir E.


Renkantis plauku prieziuros priemones  ir nustatant ju vartojimo daznuma, reikia atsizvelgt i plauku tipa. Testas pades jums nustatyti, kokios prieziuros reikia plaukams. Pazymekite kryzeliu punktus, kurie jums tinka.

Lengva prieziura
- plauku struktura smulki
- plaukai greitai riebaluojasi
- plaukai nukirpti gana trumpai
- plaukai nedazyti ar chemiskai nesukuoti
- po plovimo plaukai lengvai issukuojami
Tokius plaukus paprastai pakanka isskalauti be riebaliniu medziagu, greitoms proceduroms tinka skystos medziagos, kuriu nereikia isskalauti.

Vidutine prieziura
- plauku ilgis iki smakro ar peciu
- virsutiniai plaukai pablukinti saules
- plauku galiukai truputi luzineja
- sukuojant slapius plaukus pesa
- plaukai dazyti arba nusviesintos sruogeles
Tokius plaukus tinka skalauti medziagomis, kurios uzglaisto itrukimus ragenos sluoksnyje, o galiukams reikia specialaus gudymo.

Intensyvi prieziura
- plauku ilgis zemiau peciu
- plaukai chemiskai susukuoti
- truksta blizgesio
- plakai nusviesinti daugiau kaip keturiais tonais
- po plovimo plaukai smarkiai susivelia, juos sunku issukuoti
Tokius plaukus patartina skalauti su medziagomis, kuriose gausu keratino ir reguliariai atlikti gydomasias proceduras.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom

2.2.4. Profilaktine Plauku Prieziura - Plaukai, paveikti cheminio susukavimo ar dazymo


Cheminis plauku apdorojimas yra plauku pazeidimo priezastis. Sio apdorojimo metu virsutinis apsauginis kutikules su ja pakeliamas ir suminkstinamas, tampa labiau pazeidziamas mechaniniu priemonius.
Plaukus sukuojant cheminiu budu, redukuojama keratino disulfido jungtis, kuri nuo jo struktura. Del molekules perorientacijos plaukai susiraito. Kai kurios disulfido neitralizacijos budu, taciau didzioji dalis lieka pazeista. Virsutinis apsauginis kaip virsius taip pat susilpneja (1 pav).
Plaukai sviesinami del kortekso melanino pigmento osidacines chemines reakcijos. Kaip pigmenta, sviesinimo priemone, ji pazeisdama, turi prasiskverbti pro virsutini kuteliu ir dali kortekso. Tuo pat metu vyksta salutine reakcija, pazeidzianti disulfido jungtis sumazinamas plauku elastingumas.

1. Carin

Cia galejo buti jusu reklama... +370 448 59979, +370 616 84061
christin.pelz@gmail.com

2. Wella
- "Wella" balzamas.  Perlamutrinis balzamas su rozmarinu dazytiems ir silpniems plaukams tepamas ant istlautu plauku. Laikoma 2 minutes ir isskalaujama.
- "Opta" biologinis keratino stipriklis "Opta" stiprina plauku keratina, pasalina peroksido ir amoniako likucius is plauku, sustiprina chemini susukavima ir suteikia blizgesi dazytiems plaukams. Vartojama tuoj po cheminio susukavimo ar dazymo. Isplauti plaukai tilygiai sudrekinami "Opta". Veikimo laikas  3 minutes, isskalaujama.
- apsaugine skalavimo priemone dazytiems ir sviesintiems plaukams, kroiterazidas neutralizuoja amoniako ir peroksido likucius plaukuose, suregulioja plauku, galvos odos fiziologini rugsiu, sarmu balansa. Fiksuoja dazytu plauku spalva, suteilia jiems blizgesio, elastingumo, palengvina issukavima. Vartojama po kiekvieno plauku plovimo. Kloiterazidu istepami plaukai laikoma 2-3 minutes, isskalaujama.

3. Cutrin
- kiausininius lecitininis sampunas dazytiems plaukams. Jame yra proteino junginiu bei lecitino. Sie komponentai gerai susigeria i plaukus, juos stiprina, suteikia elastingumo ir blizgesio. Itrinti plaukus sampunu ir palikti 2 min. putas plaukuose, isskalauti.
- saugantis (protect) sampunas dazytiem plaukams. Sis sampunas pagamintas is komplekso komponentu, kurie apsaugo ir paryskina dazytu plauku spalva. Be to, jame yra D-pantenolio, kuris stiprina virsutini plauku sluokksi.
- saugantis (protect) sampunas plaukams po cheminio susukavimo. Sampune yra kvieciu, selenu ekstrakto ir jojobas aliejaus, kuris drekina plaukus ir palaiko naturalu dregmes balansa.
- "Protect" kondicionierius dazytiems plaukams. Apsaugo plauku pigmenta nuo isorinio kenksmingo poveikio. Dazyti plaukai buna poringi ir todel ypac gerai absorbuoja kationaktyvius (kondicionuojancius) elementus, esancius siame balzame. Jame yra specialus komponentas GMPTA, kuris uzpildo plauku poras, atgaivina plaukus ir suteikia jiems sveika blizgesi. Jis padeda plauku pavirsiuje suformuoti sluoksni, kuris apsaugo plaukus nuo isoriniu pakenkimu.
- "Protect" kondicionierius plaukams po cheminio susukavimo. Jo sudetyje yra jojobos aliejaus ir kvieciu daigu ekstrakto, kuriuos plaukai gerai absorbuoja. Sureguliuojamas plauku dregmes balansas - jie tampa purus ir svelnus. Masazuojant sutepti isplautus plaukus, palaikyti 2-3 minutes, isskalauti.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

2.2.3. Profilaktine Plauku Prieziura - Pleiskanojanti galvos oda


Pleiskanos - viena labiausiai ikyrejusiu problemu. Ne maziau, kaip 46% visu zmoniu nuo 18 iki 69 metu kelis kartus per savo gyvenima yra kenteje nuo pleiskanu. Balti taskeliai aiskiai matomi plaukuose ir ant drabuziu, ypac ant peciu. Tai sukuria netvarkingumo ivaizdi. Pleiskanos labiau pastebimos tam tikru sezono laiku. Mazesne dregme ir atsiaurus oras gali per daug visa oda issausinti. Problemu gali sukelti ir sukuosenos, stiliaus pakeitimas. Kita pleiskanojimo priezastis gali buti plauku lako ar kitu plauku prieziuros priemoniu likuciai. Pleiskanu atsiradima gali sukelti stresas, klimato pasikeitimas, netinkama mityba ar hormonibiai pakitimai.

Carin
1. sampunas nuo pleiskanu. Pleiskanos - tai raginio odos sluoksnio nereguliariai atskylancios daleles. Pleiskanojanti oda tampa labai jautri,del to ja gali net niezeti. Todel butina vartoti klimbacoli, letinanti pleiskanu susidaryma ir naikinanti bakterijas bei mazinanti niezuli. Sampune taip pat yra proteinu, suteikianciu galvos odai elastingumo ir padedanciu issaugoti dregme.

Namine Receptas nuo pleiskanu
a.
- 100 g. dilgeliu
- 0,5 l acto
- 0,5 l vandens
Virti 30 minuciu
b.  Kiekviena vakara 6 - 7 dienas istepam cesnako kosele ir laikoma dvi valandos

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif


2.2.2. Profilaktine Plauku Prieziura - Plauku Slinkimas


Plakai gali pradeti slinkti del stresu, netinkamos mitybos, issekus organizmui, nuo pervargimo.

Carin
Activus sampunas. Jame esantis naturalus mentolio ekstraktas skatina galvos odos kraujotaka, ja vesina ir gaivina. Jo sudetyje taip pat yra dilgeliu ir romarinu ekstraktu, svelniai valanciu galvos oda ir plaukus.


Naminie galima pasidaryti ivairiu kompresu ar antpilu:
- 1 valg. sauksta susmulkintu berzo lapu uzpilti 1,5 stiklines verdancio vandens, palaikyti dvi valandas. Itrinti galvos oda po kiekvieno plovimo.
- galima vartoti tokius tirpalus:
50 g degtines
10 g 3% boro spirito
1 arb saukstelis citrinos sulciu
Galvos oda itrinama kiekviena diena
-  ir dar...
vienos citrinos sultys
viena stikline vandens
itrinama galvos oda.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

2.2.1. Profilaktine Plauku Prieziura - Riebus plaukai

GrazuteRoom

Riebalus, kurie tepa plaukus, gamima riebalu liaukos, esancios po galvos oda. Sie riebalai yra labai svarbus, nes saugo plaukus. Ju kiekis, kokybe bei sudetis ir lemia plauku riebuma, kuris dideja del riebalu pertekliaus. Tada plaukai riebaluojasi tuoj po plovimo. Riebiems plaukams truksta atsparumo. Labai svarbu vartoti riebiu  plauku sampuna ir balzama.

1. Carin
- sampunas riebiai galvos odai ir riebiems plaukams. Del riebios galvos odos plaukai daznai atrodo sinkus ir nukara. Sunkiais atvejais ant galvos odos gali pasirodyti pleiskanojanciu paraudimu, del kuriu plaukai net pradeda slinkti. Riebiu plauku sampunas, kuriame yra augalinio berzu bei rizmarinu ekstrakto, svelniai isvalo is galvos odos ir plauku riebalu pertekliu ir slopina riebaliniu liauku veikla, atkuria galvos odos bei plauku naturalu dregmes balansa. Plaukai vel tampa purus ir gausus.

2. Wella
- riebu plauku sampunas Crisan. Saugo nuo pernelyg greito plauku riebalavimosi.

3. Cutrin
- sampunas Jojoba. Jame yra skysto jojobas aliejaus, isgauto is jojobas riesutu, Jojobas aliejus suteikia plaukams blizgesio ir elestingumo. Sampuno sudetyje nera riebalu, todel jis vartojamas greitai besiriebaluojantiems plaukams. Ypac tinka paaugliu plaukams brendimo laikotarpiu.
- zoleliu sampunas. Tinka vartoti kasdien. Jame yra ramuneliu, berzo zieves ir lauko
geliu ekstraktu, kurie skaitina galvos odos kraujo cikuliacija. Siame sampune taip pat yra svelniai veikianeiubaktericidiniu komponentu.

Riebiems plaukams reikia labai daug demesio. Plaukai labai riebaluojasi brendimo laikotarpiu, taciau gali riebaluotis vyresnio amziaus zmoniu plaukai. Trenkant plaukus vanduo turi buti minkstas ir pakankamai siltas (iki 38 C). Po plovimo dezinfekcijos tikslais plaukus butina praplauti parugstintu vandeniu ( 1 valg. saukstas acto arba citrinos riksties 1 litrui vandens). Rekomenduojame vartoti priesuzdegiminius zoliu antpilus: ramuneliu, azuolo zieviu, svogunu lukstu.

Pries plovima galima padaryti toki kompresa:
1 arb. saukstelis medaus,
1 arb. saukstelis simtamecio sulciu
1 arb. saukstelis citrinos sulciu
1 kiausinio trynys
skiltele sutarkuoto cesnako
Laikoma 30-40 minuciu.

Jei plaukai riebus, nepatartina vartoti riebaus, saldaus maisto, konservu, kavos, alkoholio, reiketu valgeti daugiau vaisiu ir darzoviu, kuriuose gausu mikroelementu ir vitaminu.

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom

2.2 Kirpejo Menas - Profilaktine Plauku Prieziura

Kirpejo Menas - Plovimas

Kartais neuztienka vien tik higienines plauku prieziuros, nes retkarciais patiriame ivairiu nerviniu sukretimu ir mums atrodo, kad plaukai pradejo slinkti. Kartais norisi, kad plaukai labiau blizgetu, butu svelnesni. Tam pakanka profilaktinei plauku prieziurai naudoti skirtas priemones. Jei jos nepadeda, patartina vartoti gydomasias plauku prieziuros priemones. Sampuna reikia rinktis pagal galvos odos tipa, plauku struktura.

2.2.1.  Riebus plaukai
riebiu  plauku sampuna ir balzama, plovimo dezinfekcijos, kompresas
2.2.2.  Plauku Slinkimas
Activus sampunas, Naminie galima pasidaryti ivairiu kompresu ar antpilu...
2.2.3.  Pleiskanojanti galvos oda
Sampunas nuo pleiskanu, Namine Receptas nuo pleiskanu
2.2.4.  Plaukai, paveikti cheminio susukavimo ar dazymo
Cheminis plauku apdorojimas yra plauku pazeidimo priezastis, biologinis keratino stipriklis, apsaugine skalavimo priemone, kiausininius lecitininis sampunas, saugantis sampunas dazytiem plaukams, kondicionierius
2.2.5.  Sausi ir rebi plaukai
...tinkamus sampunu rusis nuo tolesnio pazeidimo, Namine kompresas, maitinamaja galvos odos ir plauku kauke, Testas plaukams

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Kirpejo Menas - Plovimas

2.1.3. Higienine Plauku Prieziura - Plauku prieziura

GrazuteRoom

Plauku struktura priklauso nuo organizmo busenos, tinkamos mitybos, gero poilsio. Pervargimai, stresai, ligos, per mazas aktyvimas - tai priezastys, del kuriu plaukas susilpneja, nustoja augti, pradeda slinkti. Zmogaus plaukai atlieka apsaugine funkcija: palaiko siluma - ziema apsaugo nuo atsalimo, o vasara - nuo perkaitimo, Todel plaukus reikia saugoti. Nepatartina per didelius salcius ar karscius vaikscioti be galvos apdangalo, nes sutrinka galvos odos kraujotaka, normali plauku mityba. Esant normaliai oro temperaturai patartina vaikscioti vienplaukiams, nes plaukams reikia sviesos ir oro.  Plauku augimas daug priklauso nuo musu mitybos. Plaukai - savotiskas musu sveikatos barometras. Jei jie pradeda luzineti, slinkti, reiketu susimastyti, ar organizmas nesisaukia pagalbos tokiu budu.

Plauku grozi ir normaliam augimui ypac reikia triju mikroelementu:
1. Magnio - jo yra grikiose, aviziniuose dribsniuose, baitose pupelese, sokolade, petrazolese
2. Cinko - jo yra selenose, kvieciu daiguose, juodoje duonoje, kakavoje, vistienoje
3. Seleno - jo yra kukuruzuose, mielese, cesnakuose

Kad plaukai butu grazus ir sveiki reikia valgyti daug vaisiu, darzoviu, pieno produktu

Pateikiame "prancuziskaji" plauku grozio recepta:
15g  misko neuzmirstuoliu lapu
15g  kiaulpieniu lapu
15 g kraujazoliu ziedu
Zoleles uzplikome, leiziame nusistoveti, tada perkosiame ir geriame po stikline per diena. Si arbatele ne tik skatina plauku augima, reguliuoja prakaito liauku veikla, sustabdo uzdegiminius procesus, bet ir isvalo veido oda.

Plauku svara - ju prieziuros pagrindas. Nesvarus plaukai atrodo neestetiskai, gali sukelti daugybe rimtu infekciniu ligu. Valyti plaukus galima mechaniskai - sukomis ar sepeciu. Tai patartina daryti pries plovima, nes tada isplauti plaukai lengviau issukuajami, pasalinama dalis dulkiu ir pleiskanu. Sukos ir sepeciai plaunami kaskart, kai trenkama galva, ypac jei plaukai riebus arba pleiskanoti. Kiekvienas seimos narys turi tureti savo sukas.

Kitas plauku valymo budas - cheminis. Tai plauku ir odos plovimas vandeniu ir sampunu. Plaunama du kartus. Pirma karta isplaunama galvos oda, antra - plaukai.
Daznai zmonems kyla klausimas, ar kasdienis plovimas kenkia plaukams. Jei plaukai sveiki, juos drasiai galima trinkti kasdien. Siuolaikiniai sampunai tokie svelnus, kad normalius plaukus tik stiprina. Tyrimai paneige nuomane, kad galvos oda nuo dazno plovimo greiciau riebaluojasi. Jei plaukai labai ilgai arba pazeisti, reiketu svarstyti, ar butina kasdien juos trinkti, nes plovimas, issukavimas - tai didelis sukretimas plaukams, todel jautrus plaukai neturetu jo patirti kasdien.

Kaip plauti...
Vanduo turi buti siltas ir minkstas. Karstu vandeniu trinkti galvos nepatartina, plaukai gali prarasti blizgesi. Vandeni suminkstinti galima ji pavirinus, idejus du saukstelius sodos arba du saukstelius glicerino dviem litrams vandens.
Plaunant galva, butina gerai isskalauti sampuna. Tai daroma svelniai juos kedenant. Jei sampunas blogai isplautas, plaukai tampa matiniai. Isplove sampuna, is plauku lengvai nuspaudziame vandeni i galiukus ir apvyniojame ranksluosti. Idealu, kai plaukai gali isdziuti naturaliai - tai jiems sveikiausia. Deja, tai uzima daug laiko, todel naudojame fenus, o puciamas karstas oras sausina plaukus.

Higieninei plauku prieziurai ivairios firmos siulo gausybe produktu:
1. Carin
- kasdienos gausumo sampunas .......
- kondicionierius ..........
http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/EduteGamesChat/Frame/FraimOut/HairCare.htm- putas................
- d.t.

tema Plauku prieziura, Inga cia gali buti jusu reklama)

2. Wella
- plauku ir kuno sampunas..........
- plauku skistis............
- kondicionierius ..........
- balzamus ..........
-  - d.t.

tema Plauku prieziura, cia gali buti jusu reklama)

Pavyzdys

3. Cutrin
- obeliu ziedu sampunas kasdieniam vartojimui. Jis tinka ir vaiku plaukams. Jame yra obeliu ir liepos ziedu ekstraktu, kurie veikia bakteriologiskai, turi valanciu galvos oda savybiu.
obeliu ziedu kondivionierius - tai lengvas balzamas be alieju sveikiems plaukams. Jame yra obelu ziedu ekstrakto, kuris ramina galvos oda ir panaikina statini kruvi. Jis taip pat turi valomuju savybiu. Gali buti vartojamas kiekviena diena. Vartojimas: lengvai masazuojant itrinti isplautus plaukus, palaikyti 2-3 min., isskauti
- zoleliu kondicionierius normaliems plaukams. Jame yra ramuneliu, berzo zieves, lauko geliu ekstraktu. Del siu komponentu kodicionierius reguliuoja galvos odos kraujo cirkuliacija, apsaugo nuo uzdegimu. Vartojimas: lengvai masazuojant itrinti i isplautus plaukus, palaikyti 2-3 min., isskalauti
- "2 in 1" plauku kondicionierius. Sis balzamas koreguoja plauku pH lygi. Jis taip pat veikia antistatiskai ir suteikia plaukams paslankumo. Jame yra svelniai valanciu komponentu, todel jis tinkamas naudoti vieyoj sampuno tio atveju, kai plaukai nera labai nesvarus. Vaiku plaukus juo galima plauti kasdiena be sampuno. Vartojimas: lengvai masazuojant itrinti balzama i slapius plaukus, palaikyti viena minute, isskalauti.
- Volum pavadinimo balzamo putos normaliems ir sveikiems plaukams. Iselektrina plaukus ir suteikia jiems paslankumo bei blizgesio. Vartojant sias putas plaukus lengva issukuoti

Is viso ant zmogaus galvos yra 50 000 - 200 000 plauku, plauko amzius 2-7 metai. Sveiki plaukai per menesi uzauga apie 1 cm. Per para iskrenta 30-100 plauku. Tai normalus fiziologinis reiskinys. Sveikas plaukas labai stiprus - islaiko apie 50 g. svorio. Norint tureti purius grazius plaukus, reikia skirti jiems demesio. Sveikas gyvenimo budas, sveikas maistas ir bus sveikas, stiprus ne tik jusu kunas, bet ir plaukai.

GrazuteRoom

2.1.2. Higienine Plauku Prieziura - Plauku chemine sudetis


Pagrindinis plauku komponentas yra proteinas, kuris apytiksliai sudaro 85-90% viso plauku svorio. Kitos plauku sudedamosios dalys yra vanduo (10-13%), lipidai, pigmentas (melaninas) ir kt. Plauku proteinas yra keratinas. Kieta keratino prigimtis priklauso nuo dosulfido cheminiu junginiu, kuriose yra du aminirugsciu cisteino elementai . Disulfido jungtys suyra del siu poveikiu: ultravioletenes sviesos, stipriai veikanciu rugsciu ir sarmu, ilgalaiko poveikio labai karstu vandeniu ar oru.
Todel cheminis plauku apdorojimas yra pagrindine plauku pazeidimo priezastis.
Pagal pjuvi, plaukai yra triju pagrindiniu formu: Apvalus plaukai dazniausiai yra tiesus, ovalus - banguoti, ploksti - garbanoti.

 http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Thursday, May 29, 2014

2.1.1. Higienine Plauku Prieziura - Plauku augimo ciklas ir plauku struktura

GrazuteRoom

Visas zmogaus kunas yra plaukuotas, iskyrus lupas, pedas ir delnus. Galvos plaukai isauga ilgiausi ir tankiausi. Jie susiformavo is specialiuju epidermio lasteliu, sudaranciu plauko folikulus (1 pav), kurie issivystoiki gimimo. Vidutiniskai galvoje yra nuo 80 000 (rudaplaukiu) iki 100 000 (brunetu) ir 120 000 (blondinu) plauku folikulu. Sis skaicius priklauso nuo genetikos, ir jokie folikulai nesusiformuoja po gimimo.

Plaukai yra negyva kieta proteino substancija, vadinama kietuoju keratinu. Vienintele auganti arba gyva plauko dalis yra plauko saknis, esanti folikulo pagrinde. Plauko stiebas susiformuoja laipsnisko proceso metu, kuriuo epidermio lasteles is plauko folikulo pasitraukia nuo ji maitinanciu kraujo indu. Sio pasitraukimo rezultatas yra epidermio lasteles virtimas minksiuoju keratinu. Kai plaukas prasikala pro oda, minkstasis keratinas keiciasi i kietaji keratina. Plauko stiebas yra sutepamas riebalais, kuriuos isskiria riebaluliaukos, atsiveriancios i fokula. Prie kiekvieno plauku folikulo yra raumuo, del kurio "plaukai stojasi piestu" ar atsiranda "zasies oda". Plauku folikulai auga pagal plauku augimo cikla. Cikla sudaro sio stadijos (2 pav)

Anageno Faze
Jai budingas intensyvus aktyvumas, kuris trunka 3 arba 7 metus. Anageno fazes meto plaukas paauga apie 1 cm per menesi.

Katageno Faze
reliatyviai trumpa faze, trunkanti 2 arba 4 savaites. Folikulas daugiau nebegamina plauko, baigiasi lasteliu dalijimasis bei pigmento gamyba, folikulas susitraukia.

Telogeno Faze
Tai poilsio faze, trunkanti 3-4 menesius. Sios fazes metu plaukas iskrinta, o po kiek laiko isauga naujas. Plauku slinkimas yra senu plauku pasikeitimas naujais. Kasdien iskrinta 50-100 plauku. Plaukai greciau auga vasara, leciau ziema.

Cheminis plauku susukavimas, dazymas, kasdienis sukavimas fenu gali paveikti plauku struktura, taciau tai neturi itakos plauku augimui. Visi plauku prieziuros budai veikia "mirusia" plauku dali, bet ne biologaskai aktyvu svoguneli.


Plaukai sudaryti is triju pagrindiniu sluoksniu (3 pav):

Kutikula (Plauko Odele)
Tai virsutinis plauko sluoksnis, kuris atrodo kaip vienas ant kito issideste zvyneliai. Nuo jo priklauso sveika isvaizda ir blizgesys. Jei kutikule pazeista kai kurios lasteles gali atplysti (4 pav), pavirsius pasidaro nelygus, plaukai labai veliasi. Jie neturi blizgasio, nes ju pavirsius neatspindi sviesos tolygiai. Dauguma plauku prieziuros priemoniu veikia plauku kutikule. Kadangi plauko stiebas yra negyvas, jis pats negali atsigauti. Norint tureti sveikus plaukus reikia laukti kol ataugs nauji plaukai arba naudoti gydomasias priemones.

Korteksas
Tai vidurinis sluoksnis, kuri saugo kutikule nuo suzalojimu. Siame sluoksnyje yra plauko spalva, dregme, si dalis suteikia plaukui elastingumo (5 pav)

Medula
Tai plauku stiebo serdis. Tai tuscias ar is dalies uzpildytas kanalas. Nuo medulos mazai priklauso plauku fizines ar chemines savybes.


http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

GrazuteRoom

2.1 Kirpejo Menas - Higienine Plauku Prieziura

Kirpejo Menas - Plovimas
GrazuteRoom

2.1.1.  Plauku augimo ciklas ir plauku struktura
Anageno Faze, Katageno Faze, Telogeno Faze, Kutikula (Plauko Odele), Korteksas, Medula
2.1.2.  Plauku chemine sudetis...
2.1.3.  Plauku prieziura
grozi ir normaliam augimui reikia..., "prancuziskaji" plauku grozio receptas, prieziuros pagrindas, cheminis valymo budas, mechaniskas valymo budas

http://grazuteshop.hostingsiteforfree.com/Baner/1.gif

Kirpejo Menas - Plovimas
GrazuteRoom

2.0.3. Plovimas - Masazas

GrazuteRoom
Kirpejo Menas - Plovimas

Galvos masazas veikia raminami, atpalaiduoja, suaktyvina  kraujotaka. Masazas gali buti atliekamas su ivairiomis gydomosiomis priemonemis: ampulemis, balzamais, emulsijomis - taip geriau isisavinami vitaminai, ivairios naudingos medziagos.



Masazuojama isplovus plaukus.
Masazas pradedamas glostymu - taip atpalaiduojame, paruosiame klienta. Abieju ranku pistai uzdedami ant smilkiniu, (pirstai siek tiek sulenkti) ir nesmarkiai spausdami bei svelniai braukdami masazuojame nuo kaktos kaklo link (7 pav.). Sie judesiai atliekami po kiekvienos masazo operacijos. Viena masazo operacija daroma 5 kartus.


Stai keletas masazo judesiu:

1. Klientas uzsimerkia. Rodomuju ir didziuoju pirstais svelniai braukiame per antakius ir paspaudziame ties smilkiniais.  Judesiai lengvi, siek tiek keiciamas spaudimo stiprumas (1 pav).

2. Didziaisiais abieju ranku pirstais pradedant nuo kaktos vidurio, palei plauku augimo krasta atliekame toki judesi: paspaudziame, padarome pora kilpuciu, vel paspaudziame ir t.t., kol pirstai susitinka pakausio viduryje prie plauku augimo krasto (2 pav).

3. Abieju ranku pirstais glostome kakta nuo antakiu plauku augimo krasto link kaktos (3 pav).

4. Abieju ranku pirstais glostome kakta nuo plauku augimo krasto prie kaktos ir viena karta desines rankos pirstais, kita karta - kaires rankos pirstais horizontaliai perbraukiame per kaktos viduri (viena karta - i viena puse, kita karta - i kita (4 pav).

5. Masazas pradedamas nuo kaktos plauku augimo krasto. Pirstai siek tiek sulenkti, truputeli isskesti, kad butu galima apglebti kuo didesni plota. Masazuojame galvos oda sukamaisiais judesiais pagal laikrodzio rodykle. Judesiai nedideles amplitudes. Perkeliame vienos rankos pirstus i kita vieta, o po to - kitos lendvi, siek tiek keiciamas spaudimo stiprumas (5pav).

6. Abiju ranku pirstais per virsugalvio centra atliekame zigzaginius judesius nuo kaktos plauku augimo krasto iki pakausio plauku augimo krasto. Perkeliame pirstus prie kaktos plauku augimo krasto (kiekviena karta pirstai perkeliami vis arciau ausu) ir atliekame tuos pacius judesius (6 pav)

7. Abieju ranku pirstais atliekamas braukymo judesys: nuo plauku augimo krasto centro link (8 pav)

8. Desines rankos pirstais horizontaliai per kaktos viduri atliekame sinusoides formos svelnu glostyma, perbraukiame abieju ranku pirstais per kakta nuo vieno smilkinio prie kito (desine ranka juda i desine, kaire - i kaire). Paskui kaires rankos pirkstais horizontaliai per kaktos viduri atliekame sinusoides formos svelnu glostyma, vel perbraukiame per kakta abieju ranku pirstais nuo vieno smilkinio prie kito (desine ranka juda i desine puse, o kaire - i kaire). Kartojame po keleta kartu (9 pav)

9. Palei plauku augimo krasta, kas 2 cm spaudziame abieju ranku didziaisiais pirstais. Pradedame kaktos viduryje ir baigiame, kai pirstai susitinka apatineje pakausio dalyje ties plauku augimo krasto linija (10 pav). Masaza butina baigti glostomaisiais judesiais. Viso masazo trukme 5-15 min. Po masazo patartina isskalauti plaukus siltu vandeniu.


Thai massage of head...



Klaidos, kuriu reikia isvengti:
1. Neryztingi judesiai: oda ir raumenys nepakankamai atpalaiduojami
2. Pirstai sliauzia per galvos oda: plaukai tempiami, masazas skausmingas.
3. Per ilgi nagai: masazas skausmingas, galima suzeisti kliento galvos oda.
4. Pirstai per daug sulenkti: per mazai spaudziama oda.
5. Pirstai per daug tiesus: klientui masazas nemalonus

GrazuteRoom
Kirpejo Menas - Plovimas